Seçim Güvenliği Platformu’ndan sandık çağrısı

Seçim Güvenliği Platformu, ikinci tura kalan cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair "Hep birlikte sandık başına" çağrısı yaptı.

Seçim Güvenliği Platformu’ndan sandık çağrısı

Seçim Güvenliği Platformu (SGP), 28 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılım için çağrı metni yayınladı. Metinde, “Seçim gününün açıklanmasından itibaren sürecin nasıl eşitsiz koşullar altında gerçekleştiğini, kamu kaynaklarının ve medyanın nasıl hukuksuz bir şekilde kullanıldığını hep birlikte yaşadık, gözlemledik. Uluslararası kuruluşların ilk gözlem raporlarında ve uluslararası basında yer alan, bu hususlara ilişkin eleştiriler ülkemiz açısından üzücüdür” denildi.

‘SANDIĞA GİTMELİYİZ’

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, seçime katılım çağrısında bulunulan metinde, devamla şu ifadelere yer verildi: “Cumhurbaşkanlığı 2’nci tur seçiminde hepimiz sandığa gitmeli, oyumuzu dilediğimiz adaya vermeliyiz. 14 Mayıs’ta sandığa gitmeyen yurttaşlarımıza oylarının ne kadar kıymetli olduğunu hatırlatmak isteriz. Sandık kurulu üyeleri ve müşahitlerimiz görevlerini bir kez daha yerine getirmelidirler. Deprem bölgelerinde oyunu kullanacak olan ancak farklı kentlerde bulunan vatandaşlarımızın sandıklarının başına gitmesini sağlayacak organizasyonları tekrarlamalıyız. 28 Mayıs’ta kol kola, yan yana, nefes nefese, şeffaf ve adil bir seçim için hep birlikte sandık başına!”

Kaynak: Diyarbakır Söz