Seçmen Sorgulama Ekranı Açıldı! Kim nerede oy kullanacak?

YSK, nerede oy kullanacağınızı gösteren sorgulama ekranını yayınladı. E devlet ve YSK sayfasından nerede oy kullanacağınızı öğrenebileceksiniz. Detaylar haberimizde.

Seçmen Sorgulama Ekranı Açıldı! Kim nerede oy kullanacak?

YSK, nerede oy kullanacağınızı gösteren sorgulama ekranını yayınladı. E devlet ve YSK sayfasından nerede oy kullanacağınızı öğrenebileceksiniz.

YSK’DAN AÇIKLAMA GELDİ

YSK’dan son dakika açıklaması geldi. Nerede oy kullanacağınızı tıklayıp öğrenebileceksiniz. Yüksek Seçim Kurulu tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Açıklamaya baktığımızda sandık bilgilerinin erişime açıldığına yer verildi.

SANDIK SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Vatandaşlar, e devlet kapısı üzerinden ya da YSK resmi internet adresi üzerinden sorgulama yaparak nerede yerel seçimlerde oy kullanacaklarını, hangi okul ve sandıkta oy kullanacağına dair seçmen bilgilerini sorgulayabilecek. Peki, sandık bilgisi sorgulama nasıl yapılır?

MİLYONLARCA VATANDAŞ SANDIK BAŞINA GİDECEK

31 Mart 2024 tarihinde Türkiye, yerel seçimler için sandık başına gidecek ve belediye başkanları, il ilçe meclis üyeleri ile muhtar seçimleri yapılacak. Seçimlerde milyonlarca vatandaş sandık başına giderek partiler ile bağımsız adaylardan yana oyunu kullanabilecek.

BU SEÇİMLER SONRASI SEÇİMSİZ BİR 4 YILA GİRİYORUZ

Yapılacak bu seçimlerden sonra Türkiye 2028 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar, farklı bir durum olmaması durumunda sandık başına gitmeyecek.

SANDIK SORGULAMA EKRANI AÇILDI

Yurt içi seçmen kaydı sorgulama ekranı e devlet kapısı üzerinden açıldı. Öte yandan bu ekran YSK resmi sayfasından da açıldı.

Yüksek Seçim Kurulu resmi internet adresi “secmen.ysk.gov.tr” adresi üzerinden oy kullanacağınız sandığı sorgulayabilirsiniz.

E DEVLET ŞİFRESİ VE TC KİMLİK NUMARASI

E devlet kapısı üzerinden yayınlanan duyuruya baktığımızda ise sorgulamanın e devlet şifresi ve TC kimlik numarası ile sorgulanabileceğine yer verildi.

NASIL YAPACAKSINIZ?

E devlet kapısı arama kısmına YURT İÇİ SEÇMEN KAYDI SORGULAMA yazın ve çıkan sonuca tıklayın. Bu ekranda nerede oy kullanabileceğinizi öğrenebileceksiniz.

Kaynak: Diyarbakır Söz