Şehir Newroz'a hazır

İlk kez 21 Mart’ta Nevruz’u Diyarbakır’da kutlayacak olan BDP hazırlıklarını tamamlarken, 5 bin BDP’li alan güvenliğini sağlayacak.

Şehir Newroz'a hazır

Diyarbakır'da milyonların katılmasının hedeflendiği tarihi Newroz'a sayılı günler kalırken, hazırlıklar ise tüm hızıyla sürüyor. Bölge illeri ve Türkiye kentlerinde 140'ı aşkın ayrı merkezde, "Öcalan'a özgürlük Kürtlere statü" sloganı ile kutlanan Newroz'un finali 21 Mart'ta Diyarbakır'da yapılacak.

NEWROZ İÇİN GERİ SAYIM

Günlerdir hazırlıkların başladığı alandaki platformun üst kısmında dev boyutta "Newroz pîroz be", alt kısma da aynı büyüklükte "Em ji çareseriyê re jî, ji berxwedanê re jî amade ne" yazıları yer alıyor. Büyük ekranların kurulacağı platformun yan taraflarına ise Fransa'nın başkenti Paris'te katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız, gençlik hareketi aktivisti Leyla Şaylemez ve KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan, 10 Şubat'ta polisin zırhlı aracının çarpması sonucu yaşamını yitiren Şahin Öner ile bazı PKK’lıların dev posterleri yer alacak.

 

5 BİN BDP’Lİ GÖREVLİ

Tarihi Newroz'da BDP tarafından görevlendirilen 5 bin kişi güvenliği sağlayacak. Newroz alanında çıkacak hukuksal sorunlara ilişkin 15 avukatın görevlendirileceği kutlamada, Tertip Komitesi tarafından görevlendirilen sağlık ekipleri kurulan çadır ve ambulanslarda sağlık hizmeti verecek. Katılımcıların temel ihtiyaçlarını karşılaması için alanda bulunan sabit lavaboların yanı sıra çok sayıda seyyar lavabo da yerleştirildi. Tarihte en kalabalık Newroz kutlamasının gerçekleştirilmesinin beklendiği alan; sarı, kırmızı ve yeşil flamalarla süslenecek. Daha önceki Newroz'larda konuklar için hazırlanan 300 kişilik platformu, bu yılki sayısı 500'e çıkarıldı. Halkın alana rahat ulaşabilmesi için de belirlenecek olan noktalardan ücretsiz olarak otobüslerle Newroz alanına vatandaşlar taşınacak.

ÜÇ DİLDE PANKART

Diyarbakır'ın birçok yerine Newroz'a çağrı için 3 dilli pankartlar asılırken, işlek caddeler üzerinde yer alan billboardlar ve raketlere de Newroz'a ilişkin afişler asıldı. Newroz'a davet için 300 bin el bildirinin dağıtılacağı kentte, 9 anons aracı da köy köy, mahalle mahalle dolaşarak halkı Newroz'a çağırıyor.

İKİ BİNE YAKIN DAVET

BDP ve DTK Eş başkanlarının konuşmacı olarak katılacağı Newroz'a Avrupa, Federal Kürdistan Bölgesi ve Rojava başta olmak üzere birçok ülkeden siyasetçi, yazar, akademisyen, bürokrat ve sanatçıların olduğu 2 bine yakın kişi davet edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz