Şehit ailesine ev alındı

Iğdır’da 8 Eylül 2015 tarihinde şehit düşen polis memuru Adem Cankurtaran’ın ailesine ev hediye edildi. Yozgat Vali Yazıcı, 1 yaşındaki şehit kızı Sevil Naz’a da Cumhuriyet Altını taktı.

Şehit ailesine ev alındı
Şehit Polis Cankurtaran’ın eşi İtibar Cankurtaran, kızı Sevil Naz ve dedelerini makamında ağırlayan Vali Yazıcı, bir süre sohbet ettikten sonra hediyelerini verdi. Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, polis memuru Adem Cankurtaran’ın 8 ay önce Iğdır’da görev yaptığı sırada bombalı saldırı sonucu şehit olduğunu hatırlattı. Türk milleti ve devletinin bekası için bedel ödendiğini ifade eden Yazıcı, şöyle dedi:
"Şehitlerden birisi de Adem Cankurtaran kardeşimizdi. Cenaze töreni esnasında şimdiki halinden daha küçük olan Sevil Naz kızımız vardı. Şimdi büyümüş. Kader ve alınyazısı. Bugünler de geçecek ama Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milletti baki ve daim olarak kalacaktır. Maddi manevi olarak her zaman şehit ailelerimizin yanındayız. Bu şehit ailemizin de ev ihtiyacı vardı. Kendileri ile görüşerek ne yapabileceğimiz noktasında fikir alışverişinde bulunduk. Ev için gerekli olan miktarın bir kısmını şehidimizin ailesi bir kısmı da valiliğimiz tarafından karşılandı. Müteahhit firmamızda karını almadı. Böylelikle şehidimizin eşi ve kızı Sevil Naz’a bir ev aldık. Ev Bozok Üniversitesi yolu üzerinde kızımız inşallah üniversiteyi kazandığı zaman daha rahat okuyacak. Devletimiz, milletimiz özellikle kendi şehidinin, şehit yakınlarının her zaman olduğu gibi bundan sonra da yanında ve yakınında olacak. Ben de Sevil Naz kızımızın adına tapuyu annesine teslim ediyoruz. Mevla hayırlı uğurlu etsin."
Şehit çocuklarının da her zaman yanlarında olduklarını belirten Vali Yazıcı, "Şimdi kızımız daha küçük, daha büyüyecek, gelin olacak. Ama gelin olacağı zaman biz nerde olacağız bilmiyoruz. Belki de biz bu dünyada olmayacağız. Ama şimdiden annesine ben şunu söylemek istiyorum; ben dönemin valisi olarak Sevil Naz kızımıza küçükken babasının defnedildiği yerde görev yapan vali olarak cumhuriyet altınını kızımızın çeyizini şimdiden vermek istiyorum. Düğün olduğu zaman inşallah annesi ‘bunu da vali amca sana ilk düğün hediyesi olarak vermişti’ diye kendisine anlatacak" diye konuştu.
Şehit Cankurtaran’ın eşi İtibar Cankurtaran da başta Vali Yazıcı’ya ve emeği geçenlere teşekkür ederek, "Sağ olsun devletimiz, milletimiz bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. Eşim vatan için canını verdi. Eşimle gurur duyuyorum. Kızımda büyüyünce babası ile gurur duyacak. Çünkü babası vatan için can verdi" dedi.DHA

Kaynak: DHA