Şehit asker 2 ay sonra baba olacaktı

Şırnak Beytüşşebap İlçesi Kato Dağı İncebel mevkiinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hasan Erzi (26)’nin Osmaniye'deki baba evine ateş düştü. Şehit Uzman Çavuş'un iki ay sonra ilk kez baba olma sevinci yaşayacaktı. Şehidin 7 aylık hamile eşi acı haberden sonra fenelaştı ve hastaneye kaldırıldı.

Şehit asker 2 ay sonra baba olacaktı

Piyade Uzman Çavuş Hasan Erzi’nin acı haberini, Osmaniye Garnizon Komutanı Kurmay Albay Uğur Özbek tarafından merkeze bağlı Issızca köyündeki baba ocağına bildirildi.

Şehidin üvey annesi Fatma Erzi (47) “Nasıl kıydınız da vurdunuz bu çocukları. Nasıl kıydınız. Genç gelini var, ciğeri doğmadı daha. Genç gelini var. Ne yapayım ben. ‘Anne iyiyim ben’ dedi dün aradı’’ diye ağıtlar yaktı.

7 aylık hamile olan şehit eşi Sultan Erzi (23) ve babaannesi Döne Erzi (75) şehit haberini alınca fenalaştı ve Osmaniye Devlet Hastanesi’nde sakinleştirildikten sonra eve getirildi.

Şehit Hasan Erzi’nin dayısı Fahri Demir ise “6 ay önce Hakkari’ye tayini çıktı. Eşini hem hamile hem de burada daha güvende olur diye yanında götürmedi. Bayramdan sonra çocuğunun doğumu için gelecekti.” dedi.

Şehidin babası Yahya Erzi (56) ve kardeşleri taziyeleri kabul ederken, şehidin yarın Issızca Köyünde toprağa verileceği bildirildi.

Osmaniye’de geçen hafta da Osmaniye’nin Cevdetiye beldesinden olan Piyade Komando Uzman Çavuş Ahmet Dağlı Tunceli'de mayına basarak şehit olmuştu.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler