Şehit Polise son görev!

Derik'teki patlamada, şehit olan polis memuru Yasin Kaya için Mardin'de tören düzenlendi

Şehit Polise son görev!

Mardin'in Derik ilçesinde polis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamada, şehit olan polis memuru Yasin Kaya için tören düzenlendi.

Mardin Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen tören, Kaya'nın Türk bayrağına sarılı naaşının, meslektaşlarının omuzunda alana getirilmesiyle başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Mardin Emniyet Müdürü Derviş Kara, yola döşenen yüklü miktardaki patlayıcının uzaktan kumandayla patlatılması sonucunda, aynı araçta bulunan 4 meslektaşlarının yaralandığını, daha sonra Kaya'nın şehit düştüğünü belirtti.

Mardin Emniyet Müdürü Kara, konuşmasını şöyle sürdürdü:

ŞEHİT POLİSE SON GÖREV

''Aziz şehidim, senin onur ve gururla yürüdüğün bu şehitlik yolu bir patika değil, vatan, millet, şeref, namus, bayrak ve ezan uğrunda serden geçenlerin yürüdüğü bir ana yoldur. Sen ilk şehidimiz olmadığın gibi son şehidimiz de değilsin. Kısaca şehitlik zincirinin mübarek halkalarından birisin. Zaman darlığı nedeniyle annen, baban ve kardeşlerin Mardin'e gelemediler, seni memlekette bekliyorlar. Bu arada ailen seninle ne kadar övünse azdır. Yüksek sorumluluk ve görev anlayışınla örnek bir kişilik sergiledin. Lütfen anne babalarımızı kendi annen, baban, bizleri de kardeşlerin olarak kabul et.''

Milletin huzur ve güveni için mücadele etmeye devam edeceklerini ifade eden Kara, şunları söyledi:

''Akıl ve vicdanlarını satan, artık kime hizmet ettikleri belli olmayan ve hastane kapısına dahi bomba döşeyen terör örgütü, şunu iyi bilmelidir. Bu devlet vatan ve vatandaşıyla bir bütündür ve asla parçalanmayacaktır. Milli birlik ve beraberliğimizin en taze göstergelerinden birisi, aziz milletimizin Van depremi sonrasında gösterdiği şahlanmadır. Kadim milletimiz mübarek bir nehir gibi tarihi ve tabi yatağında akmaya devam ettikçe, neronların, nemrutların ve taşeronlarının yaktığı bütün ateşleri söndürecektir. Tüm Mezopotamya'yı şefkat ve merhamet gözyaşlarıyla sulayacaktır.''

DUALAR OKUNARAK GÖNDERİLDİ

Konuşmaların ardından Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun tarafından dualar okundu.

Öte yandan, saldırıda yaralanan polis memuru Mümin Tekin de cenaze törenine katılarak, mesai arkadaşını yalnız bırakmadı. Cenazenin uğurlanmasında fenalaşan Tekin'i arkadaşları teselli etmeye çalıştı. Kaya'nın cenazesi, özel bir uçakla Ankara'ya gönderildi.

Törene Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Mardin 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Lokman Ali Yılmaz, AK Parti Mardin Milletvekilleri Muammer Güler ve Abdurrahim Akdağ katıldı.

Derik Devlet Hastanesi yakınlarında polis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamada, bir polis şehit olmuş, 3 polis yaralanmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz