Şehitler ebediyete uğurlandı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında şehit olan mehmetçikler toprağa verildi.

Şehitler ebediyete uğurlandı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında şehit olan Mehmetçikler, dün yurdun dört bir yanında düzenlenen törenlerle ebediyete uğurlandı.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Muhammed Şahin (27), memleketi Manisa'da son yolculuğuna uğurlanırken, gözyaşları sel olup aktı. Cami avlusunda tabuta şehidin annesi, babası, eşi ve ağabeylerinin sarılarak ağlaması, orada bulunanları da ağlattı. Şehit annesi Hüsniye Şahin, "Muhammedim'e üç aylık hamileyken eşim, 'Çok çocuğumuz var, Alaşehir Devlet Hastanesi'ne gidip bunu aldıralım.' dedi. Meğer şehit doğuracakmışım." diye konuştu.

ER ÜMİT AKBAŞ

Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Elaçmaz köyünde 18 Temmuz'da arazi keşfinden dönen tapu kadastro memurlarına nezaret eden askerlere  örgüt militanlarınca açılan ateş sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan jandarma er Ümit Akbaş (23), Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katıldığı cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit er Ümit Akbaş için Ataköy 5. Kısım'da tören düzenlendi. Bu sırada, cenazeye katılanlar ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'' şeklinde slogan attı. Törene, Akbaş'ın yakınları, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile askeri yetkililer katıldı.

ŞEHİT ASTSUBAY

Helikopter kazasında şehit düşen Astsubay Ahmet Çağlar için Kocatepe Camisinde düzenlenen cenaze törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile muhalefet liderleri de katıldı.

Helikopter kazasında şehit düşen Astsubay Ahmet Çağlar için Ankara Kocatepe Camisinde düzenlenen cenaze törenine Başbakan Erdoğan, Orgeneral Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile siyasiler, askeri yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başbakan Erdoğan cenaze törenine gelişinde şehidin ailesine taziyelerini iletti. Cenaze namazında Başbakan Erdoğan, Orgeneral Özel ve CHP lideri Kılıçdaroğlu yan yana saf tuttu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler