Şehitler uğurlandı

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan 3 asker için Şırnak’ta düzenlenen törenlerin ardından memleketlerine gönderilerek, burada toprağa verildiler.

Şehitler uğurlandı

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Necdet Çalış, Piyade Sözleşmeli Er Emrah Gündüz ve Piyade Sözleşmeli Er Fevzi Kızıltaş için Şırnak'ta düzenlenen törenin ardından, naaşları memleketlerine gönderildi. Burada düzenlenen ayrı ayrı törenlerin ardından toprağa verildiler.

ÜÇ ŞEHİRDE CENAZE TÖRENİ

23. Piyade Tümen Komutanlığında gerçekleştirilen törende, şehitler Çalış, Gündüz ve Kızıltaş'ın Türk bayrağına sarılı naaşı alana getirilerek katafalka konuldu, saygı duruşunda bulunuldu, şehitlerin öz geçmişleri okundu. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftü Yardımcısı İbrahim Sancar'ın okuduğu duanın ardından şehitlerin cenazesi, ambulansla Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'na götürüldü.

Şehit Necdet Çalış'ın naaşı Adana'ya, Emrah Gündüz'ün cenazesi Erzincan'a, Fevzi Kızıltaş'ın naaşı ise Şanlıurfa'ya hava yolu ile uğurlandı.

Basına kapalı gerçekleştirilen törene, Şırnak Valisi Cevdet Atay, Çakırsöğüt Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Mevlüt Dirim, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Şahin, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut, Vali Yardımcısı Ahmet Kavanoz, Belediye Başkan Vekili Ayten Altürk ve askerler katıldı.

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca dün düzenlenen saldırı sonucu Piyade Sözleşmeli Er Fevzi Kızıltaş, Piyade Astsubay Üstçavuş Necdet Çalış ve Piyade Sözleşmeli Er Emrah Gündüz'ün şehit olduğunu, 1 askerin yaralandığını duyurmuştu.

MEMLEKETLERİNDE TÖREN

Gündüz'ün naaşı, memleketi Erzincan'da toprağa verildi. Tören mangasınca uçaktan alınan Gündüz'ün naaşı, cenaze aracına konuldu. Havalimanında düzenlenen programda, İl Müftüsü Muharrem Gül dua etti. Şehidin naaşı, buradaki törenin ardından Refahiye ilçesi Şahaloğlu köyündeki babaevine getirildi, helallik alındı.

İl Müftüsü Gül'ün, köy meydanında kıldırdığı cenaze namazının ardından, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, köy mezarlığına defnedildi.

Bu arada, Çalış'ın cenazesi, de memleketi Adana'da toprağa verildi. Çalış (29) için Ceyhan ilçesindeki İlbeyli Camisi'nde tören düzenlendi.

Şehidin bir aylık hamile eşi Pınar Çalış, burada eşinin tabutuna sarılarak, "Ne işin var burada, böyle söz vermedin." dedi. Eşinin fotoğrafını öpen Pınar Çalış, "Çocuğunu bile göremedi." ifadesini kullandı.

İl Müftüsü Mehmet Taşcı'nın kıldırdığı cenaze namazının ardından Çalış'ın naaşı Toktamış Köyü Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ŞANLIRFA’DA GÖZYAŞI

Öte yandan Piyade Sözleşmeli Er Fevzi Kızıltaş'ın cenazesi, memleketi Şanlıurfa'da törenle toprağa verildi.

Şehit Kızıltaş için Şanlıurfa Asri Mezarlık'ta tören düzenlendi. Şehidin eşi Fatma, annesi Şekha, babası Halil Kızıltaş ve diğer yakınları, tabuta sarılıp gözyaşı döktü.

Kızıltaş'ın kardeşi Zeynep, ağabeyinin parkasını giyerek törene katıldı.

İl Müftüsü Ramazan Tolan'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı, tekbir ve dualar eşliğinde omuzlarda kabrine kadar taşındı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve okunan dua sonrasında şehidin cenazesi defnedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz