Şehitlere gözyaşı!

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Tevfik Ayhan Gençleşen ve Piyade Uzman Çavuş Kadir Demiryürek ve Şırnak'ta çatışmada şehit olan 27 yaşındaki Uzman Çavuş Cihangir Can için ören düzenlendi.

Şehitlere gözyaşı!

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Tevfik Ayhan Gençleşen ve Piyade Uzman Çavuş Kadir Demiryürek ve Şırnak'ta çatışmada şehit olan 27 yaşındaki Uzman Çavuş Cihangir Can için   ören düzenlendi.

MARDİN'DEKİ TÖREN

70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki törende, şehitlerin Türk bayrağına sarılı cenazeleri katafalka konularak, öz geçmişleri okundu ve dua edildi. Hava Savunma Yarbay Kubilay Karadeniz, törende, terör örgütünün, huzur ve güven ortamını bozmak ve halk üzerinde korku yaratmak maksadıyla çukur kazıp, güvenlik güçlerine sinsice saldırdığını söyledi.

Terör örgütünün, vatandaşı silah zoruyla canlı kalkan gibi kullanarak, masum insanları ve beşikteki bebekleri dahi öldürerek kirli yüzünü tekrar gösterdiğini vurgulayan Karadeniz, "Türk Silahlı Kuvvetleri olarak terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevlerimize artan inanç, azim ve kararlılıkla devam edeceğiz." dedi.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun 'un okuduğu duanın ardından, şehit Gençleşen'in cenazesi Sivas, şehit Demiryürek'in naaşı da Adana'ya gönderildi. Şehidin yakınları ve silah arkadaşlarının gözyaşlarına hakim olamadığı törene, Vali Ömer Faruk Koçak, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran ve İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

ŞIRNAK'TA CENAZE TÖRENİ

Önceki gün PKK'lılarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı Şırnak Asker Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit olan Uzman Çavuş Cihangir Can için cenaze töreni düzenlendi.

Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında düzenlenen törene, Vali Ali İhsan Su, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Sami Özturhan, Çakırsöğüt 1'inci Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan, Emniyet Müdürü Celal Sel, şehidin silah arkadaşları ve geçici köy korucuları katıldı.

Uğurlama töreni, şehit Uzman Çavuş Cihangir Can'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, katafalka konulmasının ardından, şehidin özgeçmişi okunarak, dua edildi. Şehit Uzman Çavuş Cihangir Can'ın cenazesi yapılan törenin ardından memleketi Mersin'e gönderilmek üzere helikopter ile Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'na gönderildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz