Şehitlerin Baba Ocakları

Şehit düşen 8 askerden uzman çavuş Salih Tortum'un, Tokat'ın Zile İlçesi Yıldıztepe Köyü'nden olduğu belirtildi. Zile Belediye Bakanı Lütfi Vidinel Şehit Uzman Çavuş Salih Tortum’un babası Mustafa Tortum’un İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde çalıştığını ve ailenin İstanbul’da yaşadığını söyledi.

Şehitlerin Baba Ocakları

Şehit olan jandarma uzman çavuş 23 yaşındaki Ali Doğukan Kılınç'ın Eskişehir'deki yakınlarına acı haber ulaştı.  Market işleten 2 çocuk babası Hüseyin Kılınç ile anne Şenay Kılınç, oğularının şehit olduğu haberini alınca gözyaşına boğuldu. Şehit ailesinin evin önünde bir ambulans hazır bekletilirken, Odunpazarı Belediyesi de sokağa taziye çadırı kurdu.

İYİYİM MESAJI ATTI ŞEHİT OLDU

Uzman Çavuş Salih Tortum'un İstanbul Esenler'deki baba evinde ateş düştü. Oğlundan en son dün 'Baba, arazideyiz ben iyiyim' şeklinde telefon ile mesaj aldığını belirten şehit babası Mustafa Tortum, "Oğlum mesajı büyük bir ihtimalle operasyonun içindeyken yolladı. Bu sabaha karşı şehit olduğunu öğrendik. Vatan sağolsun" diye konuştu.

6 ay önce Uzman Çavuş olan ve Van'da Jandarma Özel Harekat'ta göreve başlayan 22 yaşındaki Salih Tortum'un amcası Hayri Tortum ise ,"Meclisteki 550 milletvekilinin çocuklarının da orada olmasını isterim. Maalesef bizim gibi garibanların çocukları orada bu acıyı yaşıyor. Vatan savunmasında sadece bu çocuklar mı olmalı? Ateş maalesef gariban insanların içine düşüyor" ifadesini kullandı.

DÜĞÜN YAPACAKTI

24 yaşındaki Astsubay Kıdemli Çavuş Aydın Eryılmaz'ın, Balıkesir'in Dursunbey İlçesi'ndeki ailesine acı haber ulaştı. Şehit Astsubay Aydın Eryılmaz'ın geçen yıl Dursunbey Kaymakamlığı'nda sözleşmeli personel olarak çalışan 22 yaşındaki Hatice Eryılmaz ile nişanlanıp 6 ay önce nikah kıydığı ve çiftin düğün gününü yapmaya hazırlandığı belirtildi. ğlunun şehit olduğu haberini alan çiftçi Bayram Eryılmaz fenalaşınca sağlık görevlileri müdahale etti. Hatice Eryılmaz'a ise oğlunun şehit olduğu haberi mevsimlik işçi olarak gittiği Adapazarı'nda verildi.

 ŞEHİT ÜSTEĞMEN PARLAK

Jandarma Üsteğmen Harun Parlak'ın Ankara'nın Yenimahalle İlçesi'ndeki Yeşilevler Mahallesi'nde oturan ailesine haberi askeri yetkililer ulaştırdı. 25 yaşındaki Şehit Üsteğmen Parlak'ın Yozgat nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.  Parlak'ın Ethem ve Zeynep Parlak çiftinin tek oğlu olduğu bildirildi.

ELAZIĞ'A ŞEHİT ATEŞİ

Uzman çavuş Süleyman Budak'ın, Elazığ'da oturan ailesi ve yakınlarını yasa boğdu. Yeni Mahalle'deki şehit evine bayraklar asıldı ve sokağa taziye çadırı kuruldu. Evli ve 1 çocuk babası uzman çavuş Süleyman Budak'ın şehit olduğu haberini alan yakınları baba evine akın etti. Bir yıl önce göreve başlayan uzman çavuş Süleyman Budak'ın, sosyal medyadaki hesabında 'Senin derdin aşk, benimki memleket meselesi' paylaşımında bulunduğu dikkati çekti.

DÜĞÜNÜNÜ ERTELEMİŞTİ

Şehit olan askerler arasında yer alan uzman çavuş Enes Koçak'ın, bayramın üçüncü günü yapacağı düğünü operasyonlar nedeniyle ertelediği ortaya çıktı. Şehit babası Ömer Koçak, oğlunun şehit olduğu haberini alınca "Enes, senin tırnağına kurban olurum. Koç verdim, ben koç" dedi.  Koçak'ın acı haberi memleketi Sivas'ın Kangal İlçesi'ne bağlı Sacayağı Köyü'ne ulaştı. Sabah köye giden yetkililer aileye acı haberi verdi.

DÜĞÜNÜNÜ ERTELEMİŞ

Koçak'ın, bir süre önce Kangal İlçesi'nde oturan Demet Taşçı ile nişanlandığı, Kurban Bayramı'nın üçüncü günü olan 14 Eylül'de yapmayı kararlaştırdıkları düğünün, tayin dönemi olması ve operasyonlar nedeniyle ertelediği belirtildi.

EŞİ 7 AYLIK HAMİLEYDİ

Şehit düşen Uzman Çavuş Gökhan Şengül'ün Afyonkarahisarlı olduğu belirtilirken, şehidin eşinin ise 7 aylık hamile olduğu kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz