Selahattin Demirtaş: Doğru Adres Sokaklardır

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, darbe girişimine ilişkin Diyarbakır’da açıklama yaptı.

Selahattin Demirtaş: Doğru Adres Sokaklardır

“Sivil darbecilere karşı başka bir grup darbe girişiminde bulunmuştur” darbe girişimi başarılı olmadı diye ileri demokrasinin otomatik olarak gelmediğini belirtti.

“Darbeciler demokrasi getirmek değil, mevcut antidemokratik sistemin başına geçmek istediler” diyen Demirtaş, asıl demokrasinin sokakta olduğunu vurguladı.

“Doğru adres sokaklardır”

Darbelere karşı doğru adresin sokaklar olduğunu vurgulayan Demirtaş şunları söyledi:

“Doğru adres sokaklardır, Saraylar değildir. Halka güvenmek gerekir. Bizler halkımıza her koşulda güvendik. Güvenmeye devam edeceğiz. Her ne olursa olsun demokratik direniş haktır. Halkın seçilmişlerine karşı yapılmak istenen girişimlere karşı sokaklarda direnmek haktır.

“Halkımız her şeye hazırlıklı olmalıdır. İlericiler, aydınlıktan ayna olanlar kendi geleceğimizi hep beraber, birlikte yaratmazsak, IŞİD zihniyeti darbeci girişimi fırsat bilecek adım adımlara girişebilir.

“Darbe halkın iradesi karşısında yenilmeye mahkumdur”

“Darbe başarısız olmuş, girişim sonuç alınamamazsa, bizler otomatikman demokratik Türkiye’ye uyanacağız diye bir şey yok. Parlamento içinde veya dışında halkın isteklerini savunmaya devam edeceğiz. Darbe zihniyeti, halkın iradesi karşısında, demokrasi karşısında yenilmeye mahkumdurlar.

“Biz HDP olarak Türkiye’de demokrasi dışı hiçbir yol ve yöntemi benimsemediğimizi gösterdik. Bunu ispatladık. Bugünden sonra demokrasi mücadelesi Türkiye’nin önünü açacak yoldur. Demokrasi güçlerini birlikte harekete geçmeye davet ediyorum.

“Parlamento binası halkın ortak iradesidir”

“Saray darbesiyle parlamento işlemiyor olabilir. Parlamento bypass edilmiş olabilir. Parlamento binası demek halkın ortak iradesidir.

“Biz yapılan her girişime karşı halkın iradesini savunmaya devam edeceğiz. Dayanışma duygularımızla halkın yanında olduğumuzu bildirmek istiyorum.”

Kaynak: Diyarbakır Söz