Selektörle radar uyarısına kesilen cezalar iptal edildi

İçişleri Bakanı Yerlikaya, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde yaşanan trafik ve radar denetimleri ve oluşan kazalarla ilgili açıklamalarda bulundu. O cezalar iptal edildi!

Selektörle radar uyarısına kesilen cezalar iptal edildi

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Düzce’de karşıdan gelen diğer sürücülere selektörle radar denetimi için uyaran 14 sürücüye kesilen trafik cezalarının iptal edildiğini açıkladı. Ali Yerlikaya, trafikteki radar denetimlerinin daha da artacağını belirtti. Selektörle radar uyarısına kesilen cezalar iptal edildi

Selektörle radar uyarısına kesilen cezalar iptal edildi

İçişleri Bakanı Yerlikaya, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde yaşanan trafik ve radar denetimleri ve oluşan kazalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Ali Yerlikaya, 9 gün süren tatil boyunca 26 bin 804 güvenlik ve emniyet personelinin görev yaptığını belirtti. Tatil boyunca 3 milyon 642 bin 538 trafik denetimi yapıldığını ileten Bakan Ali Yerlikaya, 485 bin 710 işlem yapıldığını dile getirdi.

Selektörle radar uyarısı yapanlara kötü sürpriz oldu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “İşlem sayısının 207 bin 407’si sürat nedeniyle gerçekleştirilen işlemler. Bizim trafikteki en büyük sorunumuz aşırı hız” diye vurguladı.

75 CAN KAYBI, 10 BİN 810 YARALI

Bayram tatili süresince, 6 bin 530 trafik kazası meydana geldiğini açıklayan Bakan Ali Yerlikaya, bu kazalarda maalesef 75 can kaybı olduğu bilgisini verdi.
Bakan Yerlikaya bu kazalarda 10 bin 810 kişinin de yaralandığını bildirdi.

KURALLARA UYMA ÇAĞRISI

“Yollar bizi sevdiklerimize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil.” diyen Bakan Ali Yerlikaya, trafik kurallarına uyulması, aşırı sürat yapılmaması ve emniyet kemerinin mutlaka takılması çağrısında bulundu.

SELEKTÖRLE RADAR UYARISINA KESİLEN CEZALAR

Bakan Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada, selektörle radar uyarısına kesilen cezalarla ilgili bilgi de verdi. Düzce’de karşı yönden gelen sürücülere, selektör kullanarak radar olduğunu bildiren 14 sürücü için işlem yapıldığını belirten Bakan Yerlikaya, bu cezaların iptal edildiğini açıkladı.

RADAR DENETİMLERİ DE ARTACAK

Bakan Ali Yerlikaya, “Vatandaşlarımıza küçük bir uyarı. Aşırı süratten sizleri korumak için yaptığımız radar denetimlerini daha da artıracağız. Aşırı hız yapan sürücülere selektör yapmayı devam edin, orada da bize yardımcı olun.” diye belirtti.
 

Kaynak: