Şemdinli Derecik'te 2 uzman çavuş şehit oldu

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'ne bağılı Derecik Beldesi'nde dün gece operasyon yapan güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 2 uzman çavuş şehit oldu.

Şemdinli Derecik'te 2 uzman çavuş şehit oldu

Önceki gün öğlen saatlerinde Şemdinli'nin Derecik Beldesi'ndeki Samanlı- Cedikan bölgesinde operasyon yapan güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 1 üsteğmen ve 1 sözleşmeli er yaralandı. Operasyonlarda 10 PKK'lı terörist de etkisiz hale getirildi.

Bölgeye takviye güvenlik güçleri sevk edildi. Güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasındaki çatışmalar, gece geç saatlere kadar devam etti. Yine Derecik Beldesi Samanlı- Cedikan bölgesindeki Gerdan mevkiinde PKK'lı teröristlerle sağlanan sıcak temasta 2 uzman çavuş şehit oldu.  Bölgede hava destekli olarak başlatılan operasyonlar sürüyor.

SINIRDAKİ BÖLGE

Irak sınırındaki Yeşilova bölgesinde 2 gün önce operasyona çıkan askerlere, sınır ötesinden bir grup PKK'lı terörist tarafından havan ve otomatik silahlarla ateş açıldı. Bu saldırıda 1 askerin şehit olması ve 3 askerin yaralanmasından sonra bölgede kapsamlı operasyon başlatıldı. Bu operasyonlar sürerken, Derecik Beldesi'nde bulunan Umurlu 34'üncü Hudut Bölük Komutanlığı'ndan Yeşilova kırsalında belirlenen PKK hedefleri yoğun şekilde top atışına tutuldu. Önceki başlayan top atışları zaman zaman sürüyor.

GENELKURMAY AÇIKLADI

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde dünkü "önemli yurt içi olaylar"a ilişkin bilgi verildi. Buna göre, Şemdinli'de düzenlenen operasyonda PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada 10 terörist etkisiz hale getirildi.

Operasyonda bir RPG-7 roketatar ve bir piyade tüfeği ele geçirildi. Ayrıca, yol kontrolleri esnasında tespit edilen el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirildi. Bu arada, Mardin'in Ömerli ilçesinde güvenlik güçlerince icra edilen arazi araması sırasında bulunan 100 bin 256 kök Hint keneviri imha edildi. İşbirlikçi olduğu şüphesiyle bir kişi gözaltına alındı.

ŞEHİTLERE CENAZE TÖRENİ

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terör saldırısında şehit olan uzman çavuşlar Savaş Batu ve Kerim Keçeci için cenaze töreni düzenlendi.  Saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları tören alanına getirilerek özgeçmişleri okundu. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın okuduğu duadan sonra şehit uzman çavuşlardan Savaş Batu'nun naaşı Ankara'ya, Kerim Keçeci'nin naaşı da Zonguldak'a uğurlandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz