Şener: Heron görüntülerini izlemedik

Şener: Heron görüntülerini izlemedik

Şener: Heron görüntülerini izlemedik

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı İhsan Şener, “Heron görüntülerini izlemedik. Ama arkadaşlarımızın izleme talepleri var. Görüntüler dijital olduğu için bir uzmanın okuyup raporlaması lazım.” dedi.

Uludere olayın incelenmesi için gelen TBMM Komisyonu Başkanı İhsan Şener, Cihan Haber Ajansı’na konuştu. Heron görüntülerini komisyondaki arkadaşlarıyla döndüklerinde değerlendireceklerini söyleyen İhsan Şener şöyle konuştu: “Gerekirse görüntüleri isteyeceğiz. Bir uzman ile izlemek taraftarıyım ben. Bu komisyondaki arkadaşlarla görüşeceğiz. Onlar da uygun görürse böyle yapmayı düşünüyoruz.”

“GÖRÜŞMEDE DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI”

Bayanlarla, annelerle, kardeşleriyle görüşürken duygusal anlar yaşadıklarını belirten Başkan Şener, “Bölgeye geldik. İlk önce bu acıyı yaşayanlar ve bu olaydan kurtulanlarla görüştük. Köy muhtarı, köy korucusu ve korucu başı ile görüştük. Tabii orada duygusal anlar yaşandı. Bizi sofralarına davet ettiler. Biz birlikte yemek yedik. Bu acıyı örtecek olan, bu olayın bir an önce ortaya çıkmasını temin etmektir. Bu hususta onların kanaatleri de o yöndedir.” diye konuştu.

“VALİLİKTE AMİRLERLE GÖRÜŞME YAPILIYOR”

İncelemenin bugünkü bölümünün valilikte amirlerle görüşmeler olarak geçtiğini ifade eden Şener, sözlerine şöyle devam etti: “Şimdi de burada valilikte güvenlik birimlerin amirleri ve valilikle görüşmeler yapıyoruz. Onlar açısından verilebilecek bütün bilgileri alacağız. Bugünkü çalışmalarımızı burada nihayetlendireceğiz. Ankara’ya döndüğümüzde eksik kalan, tamamlanmasını istediğimiz, açık gördüğümüz yerler hakkında ilgili kurum ve kuruluşlarla yazışarak bilgi elde edeceğiz. Gerekirse dinlemeye davet edeceğiz.”

İhsan Şener, incemeden sonra dün iki yeni görgü tanığının ortaya çıkmasını doğrulayarak, onların da diğerlerinden farklı bir bilgiye sahip olmadıklarını aktardı. Şener, görüşmeyle ilgili izlenimlerini şöyle anlattı: “O arkadaşların da olayla ilgili çok fazla çıplak bilgileri yok. Çünkü ilk bombardımandan sonra kulakları sağır oldu, gözleri görmedi. Daha sonra olayın pek çoğunu da hatırlamadılar. Çünkü büyük şok yaşamışlar. Onların söyledikleri ile diğerlerinin söyledikleri arasında pek çok fark yok.”

Kaynak: Diyarbakır Söz