Görüş Bildir

Şenol Göka 2014'te göreve gelmişti! TRT Genel Müdürlüğü'nden istifa etti

TRT Genel Müdürü Şenol Göka, görevinden son dakika istifa ettiğini açıkladı. Şu sıralar herkes TRT Genel Müdürü Şenol Göka'nın istifa nedenini merak ediyor. Şenol Göka konu ile alakalı bir de istifasını sunduğu ve istifasında yazanların da açıklandığı basına sızdı

Şenol Göka 2014'te göreve gelmişti! TRT Genel Müdürlüğü'nden istifa etti

TRT Genel Müdürü Şenol Göka, görevinden son dakika istifa ettiğini açıkladı. Şu sıralar herkes TRT Genel Müdürü Şenol Göka'nın istifa nedenini merak ediyor. Şenol Göka konu ile alakalı bir de istifasını sunduğu ve istifasında yazanların da açıklandığı basına sızdı TRT Genel Müdürü Şenol Göka'nın istifa dilekçesinde 'Gördüğü lüzum üezerien istifa ediyorum'dediği gözlemlendi. Peki Şenol Göka'nın istifasında esas neden neydi? Şenol Göka'nın yerine TRT Genl Müdürlüğüne kim gelecek? İşte detaylar.

ŞENOL GÖKA İSTİFA ETTİ

Ekim 2014'den bu yana TRT Genel Müdürlüğü görevini sürdüren Göka'nın ‘'Gördüğüm lüzum üzerine istifa ediyorum'' diyerek bir dilekçe verdiği öğrenildi. İstifanın perde arkasında ise TRT'de görevli 2 kadın daire başkanının olduğu bildirildi. Ankara Radyosundan TRT Genel Müdürlüğüne Göka tarafından getirilen bu 2 daire başkanının, hükümetçe görevden alınmasının istendiği, ancak Göka'nın bu talebe direndiği öğrenildi. Sürtüşme üzerine, Göka da istifasını verdi.

GEÇİCİ OLARAK ERKAN DURDU GELDİ

Göka’nın yerine atama yapılıncaya kadar, TRT Genel Müdürlüğüne en kıdemli genel müdür yardımcısı olan Erkan Durdu vekalet edecek. Durdu, eski Başbakan yardımcısı Bülent Arınç döneminde TRT'de Genel Müdür yardımcısı olmuştu.

2014 YIINDA ATANMIŞTI

TRT Genel Müdürlüğü için uzun bir süredir Şenol Göka, İbrahim Eren ile TRT haber Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör isimleri geçiyordu. TRT1 resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada Şenol Göka'nın TRT Genel Müdürü olarak atandığı açıklandı.

Şenol Göka'nın atamasına ilişkin karar Resmi Gazete'de de yayımlandı.

ŞENAL GÖKA KİMDİR?

1986 senesinden günümüze TRT'de hizmet vermekte olan Şenol Göka, Denizli Lisesi'nin 1979 yılı mezunlarındandır. Marmara Üniversitesimezunu olan Şenol Göka, Basın Yayın Yüksek Okulu'nun Radyo-Televizyon bölümünden diplomasını almıştır.

2014 yılının Haziran ayında TRT Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirilen Şenol Göka, TRT Radyo Dairesi Başkanı olarak da kuruma uzun yıllar hizmet etmiştir. Aynı zamanda kitap yazarı olarak da tanınan Göka şu ana kadar yayıncılık sektörüne yönelik 4 kitap kaleme almıştır.

Şenol Göka kitapları:

İnsan ve Mekan - Bir bütünün iki farklı görüntüsü

Her Halde İnsan

Radyo Olmalı

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir