Sevda Karaca: Seçim bitti, depremzede 4 aylık elektrik faturasıyla karşı karşıya

Emek Partisi Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, deprem bölgesindeki elektrik faturalarına tepki gösterdi. Karaca, "Sizin müjdeniz seçim bitene kadar" dedi.

Sevda Karaca: Seçim bitti, depremzede 4 aylık elektrik faturasıyla karşı karşıya

Emek Partisi Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, depremin ardından üç ay boyunca ertelenen elektrik faturalarının seçimin hemen ardından toplu şekilde gönderilmeye başlamasına tepki gösterdi.

Karaca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Seçim bitti, depremzede 4 aylık elektrik faturasıyla karşı karşıya! 6 Şubat’taki deprem felaketinden etkilenen kentler afet bölgesi ilan edilmiş, elektrik, su ve doğalgaz faturalarının 3 ay boyunca ertelendiği açıklanmış, bu da müjde olarak duyurulmuştu. Sizin müjdeniz seçim bitene kadar! Evler yıkık yada hasarlı, yaşam çadırda sürüyor. İçecek su yok. İşsizlik kol geziyor. İşte İslahiye Altınüzüm’den bir fatura, bu koşullarda bu faturayı halk nasıl ödesin? Depremzedelerin elektrik faturalarının ertelenmesi ya da taksitlendirilmesi değil silinmesi gerekir. Bu konuda mecliste de depremzedelerle birlikte ses yükselteceğiz" ifadelerini kullandı. Karaca, konuyu meclis gündemine taşıyacak. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler