Şeyh said'e anma töreni

Şeyh Said ve arkadaşlarının mezarlarının bulunmasını istediler

Şeyh said'e anma töreni

Palevi Der Genel Başkanı Sait Gökçe ile dernek üyeleri, Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami'de kılınan cuma namazı sonrası toplandı. Şeyh Said ile 46 arkadaşının isimlerinin yazılı olduğu pankartı açan dernek üyeleri, mezar yerlerinin bulunmasını talep ettiklerini söyledi.

ŞEYH SAİD VE ARKADAŞLARI

 Dernek üyeleri adına konuşan PALEVİDER Diyarbakır Şube Başkanı Mustafa Üngür, "Sayın Cumhurbaşkanı'm, Bangladeş'te idam edilen Rahman Mizani için gösterdiğiniz tepki, boksör Muhammed Ali'nin cenazesine gösterdiğiniz yoğun ilgi takdire şayandır. Senin gibi bir lidere bu ve bundan fazlası yakışır.

MEKANLARININ YANINDA CAMİ

Bizden olan ve bizim dinimiz için ve geleceğimiz için mücadele eden ve zamanın tek parti dönemi tarafından haşa hain ilan edilen ve son ifadesinde 'Benim davam din ve Allah içindir' dediği halde idam edilen Şeyh Said için de aynı hassasiyeti göstermediniz bekliyoruz. Sizden arşivleri açıp 'Şeyh Said Efendi hareketi' hakkında bir araştırma yapmanızı ve mezar yerinin tespit edilmesini istiyoruz. Mekanlarının da yanına bir cami yapılmasına müsaade edilsin" dedi.

Konuşmanın ardından PALEVİDER üyeleri, olaysız dağıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz