Görüş Bildir

Sibel Can Diyarbakır'da, Mutlu Kaya ve ailesini yalnız bırakmadı!

Fox TV’deki Sesi Çok Güzel programına katılarak ismini tüm Türkiye’ye duyuran ve gönüllerde yer edinen Mutlu Kaya başından vurulmuştu. Mutlu Kaya’nın tedavi gördüğü hastaneye, onu ses yarışmasına kazandıran isim olarak bilinen ünlü ve güzel sanatçı Sibel Can ziyarette bulundu. Mutlu Kaya’nın son sağlık durumu hakkında bilgi alan Can, Mutlu Kaya’nın yakınlarını teselli etmeye çalıştı.

Sibel Can Diyarbakır'da, Mutlu Kaya ve ailesini yalnız bırakmadı!

Ünlü sanatçı Sibel Can, Fox TV’de yayınlanan Sesi Çok Güzel yarışmasıyla kendini tüm Türkiye’ye tanıtan Mutlu Kaya'nın önceki gün Ergani ilçesindeki evinde silahlı saldırıya uğramasıyla ilgili "Mutlu için bütün Türkiye ağlıyor. Hepimiz çok ama çok üzgünüz" ifadelerini kullandı.

MUTLU KAYA’NIN SON SAĞLIK DURUMU

AA’nın haberine göre; Sibel Can, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisi devam eden Mutlu Kaya'nın ailesiyle görüştü ve doktorlarından bilgi aldı. Düzenlenen basın toplantısında, Hastane Yöneticisi ve Başhekim Doç. Dr. Hikmet İyem ve Beyin Cerrahisi Uzmanı Ulaş Aktaş ile birlikte açıklamalarda bulundu.

Saldırının tüm Türkiye'yi derinden üzdüğünü ifade eden Sibel Can, "Mutlu için bütün Türkiye gerçekten ağlıyor. Hepimiz çok ama çok üzgünüz. Özellikle ben çok yakinen görüştüğüm için kendisiyle, sadece yarışma kapsamında değil onun dışında da ailece görüştüğümüz için çok derinden üzüntü duyuyorum. 19 yaşında genç bir kız; masumiyete, güzelliğine, sesine, nefesine yapılan saldırı, kadına şiddet ortada" şeklinde konuştu.

“ELİNİ TUTTUM, ÇOK İYİ GÖRDÜM”

Mutlu Kaya'nın sağlık durumunun beklediğinden daha iyi olduğunu aktaran Sibel Can, "Derin üzüntü duyuyorum ancak buraya gelirken daha kötü bir tablo bekliyordum. İlk kez ben gördüm yoğun bakımda. Elini tuttum. Yani çok iyi gördüm. Umut ediyorum ki her şey daha iyi olacak. Ameliyat olmayacak denilmesi bile bizim için büyük bir sevinç ve umut kaynağı" ifadelerini kullandı.

Hastane Yöneticisi ve Başhekim İyem ise Kaya'nın yoğun bakımda uyutulduğunu söyledi.

AMELİYAT GEREKMİYOR

Beyin Cerrahi Uzmanı Ulaş Aktaş da Mutlu Kaya'nın beynindeki ödemin gerilediğini ve ameliyata gerek duyulmayacağının altını çizdi.

55 SAATTİR UYUYOR

Aktaş, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

"Hastanemize geldiğinde bilinci kapalıydı. Çekilen tomografisinde ameliyatı gerektiren bir durum söz konusu olmadı ama beyninde yaygın ödem olduğu için uyutuldu. Yaklaşık 55 saattir uyutuyoruz. Bugün sabah itibarıyla çektiğimiz tomografisinde ödemin belirli ölçüde gerilediğini gördük. Ve hastayı yarın sabahtan itibaren uyandırma sürecine gireceğiz. Uyandırma sürecimiz birkaç gün alabilir. Ameliyatı gerektiren bir durum söz konusu değil."

Sibel Can, basın toplantısı sonrası anne Hanım Kaya'ya sarılarak onu teselli etti ve hastaneden ayrıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi