Sıcak Çatışma!

Batman'da uzman çavuş Doğan'ın şehit olduğu operasyonda 2 PKK'lı öldürülürken, çatışmada yaralanan ve tedavi altına alınan Uzman çetin de şehit düştü.

Sıcak Çatışma!

Batman'ın Hasankeyf ilçesi kırsalında önceki gün çıkan ve Uzman Çavuş Bülent Doğan'ın şehit olduğu çatışma sonrası devam eden operasyonda, 2 örgüt üyesi öldürüldü. Aynı çatışma da yaranan Uzman Çavuş İbrahim Çetin, ise tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak şehit oldu.

HASANKEF'TE SICAK TEMAS

Hasankeyf ilçesine bağlı kelekçi köyü kırsalında 2 teröristin etkisiz hale getirilmesiyle ilgili Batman Valiliği'nce yapılan yazılı açıklamada, "Batman İl Jandarma Komutanlığınca bölücü terör örgütü bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek amacıyla 23 Mart 2018  Cuma günü ilimiz Hasankeyf ilçesi Kelekçi köyü kırsalında yürütülen operasyon sırasında, bölücü terör örgütü mensuplarının saldırısı sonucu bir Kahraman Uzm. J. VI. Kad. Çavuşumuzun şehit düşmesi üzerine, saldırıyı gerçekleştiren bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirilmesine yönelik bölgede devam eden operasyonlarda 2 (iki) bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiş olup, şehidimizin kanı yerde kalmamıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamak amacıyla, terörle mücadele kapsamında yürütülen tüm faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir" denildi.

1 UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT

Buarada çıkan çatışmada yaralanan Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Çetin, tedavi için Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradaki doktorların müdahalesine rağmen Uzman Çavuş İbrahim Çetin, şehit oldu. Şehit haberi üzerine Vali Ali Fuat Atik, Siirt Devlet Hastanesi'ne gelerek görevlilerden bilgi aldı. Hasankeyf ilçesine bağlı Kelekçi köyü kırsalında Cuma günü başlayan operasyon kapsamında çıkan çatışmada dün Jandarma Uzman Kıdemli Çavuş Bülent Doğan şehit olmuştu.

ŞEHİT ATEŞİ SANDIKLIYI YAKTI

Şehidin Sandıklı merkez İstasyon Mahallesi'nde oturan babası Salih ve annesi Cennet Çetin'e şehadet haberini Kaymakam Köksal Şakalar, Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Üsteğmen Mehmet Çakır, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, derneğin Sandıklı Temsilcisi Yusuf Akin birlikte verdi.

Acı haberi alan şehidin yakınları ve komşuları da eve geldi. Evli ve ikiz kız çocuk babası olduğu belirtilen Şehit Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Çetin'in babaevine Türk bayrakları asıldı. Şehidin ağabeyinin de yaklaşık 10 yıl önce vatani görevini yaparken rahatsızlanarak yaşamını yitirdiği belirtildi.

ŞEHİT'LERE CENAZE TÖRENİ

Batman'ın Hasankeyf ilçesine bağlı Kelekçi köyü Mava Dağı'ndaki PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Uzman Çavuş İbrahim Çetin için Siirt'te  tören yapıldı.

Şehit olan Uzman Çavuş Bülent Doğan (47) için Batman İl Jandarma Komutanlığı'nda uğurlama töreni düzenlendi.  Doğan'ın cenazesi, fırtına nedeniyle uçak kalkmadığı için karayolu ile Diyarbakır'a uğurlandı. Aslen Kayserili olan evli ve bir çocuk babası şehit Uzman Çavuş Bülent Doğan, ailesinin yaşadığı Adana'da toprağa verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler