Sıcak temas Üç şehit var

İçişleri Bakanlığı, Şırnak'ta çıkan çatışmada 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 2 jandarma personelinin şehit olduğunu, 1 güvenlik korucusu ve 1 jandarma personelinin de ağır yaralandığını açıklamıştı. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında, yaralanan jandarma personelinin şehit olduğu; operasyonda şehit sayısının 3'e çıktığı belirtildi.

Sıcak temas Üç şehit var

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Şırnak Jandarma Bölge Komutanlığı ve Şırnak İl Jandarma Komutanlığı sevk ve idaresinde, önceki gün Şırnak-merkez Bestler Dereler bölgesinde SİHA, Atak taarruz helikopterleri ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı desteğiyle gerçekleştirilen operasyonda, 1 PKK/KCK’lı terörist silahıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Bölgede operasyonlar sürerken, dün arama faaliyeti sırasında mağarada sıkıştırılan bir grup örgüt üyesiyle sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada 2 terörist daha silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildi. Operasyonda, 2 jandarma personeli şehit olurken, 1 güvenlik korucusu ve 1 jandarma personelinin de ağır yaralandığı belirtildi. 

YARALI JANDARMA PERSONELİ ŞEHİT OLDU

İçişleri Bakanlığı,"Operasyon kapsamında ağır yaralı jandarma personelimiz şehit olmuş, şehit sayımız 3'e yükselmiştir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz" denildi.

TOKAT'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şehitlerden Jandarma Uzman Çavuş Bayram Doğan’ın (26), Tokat’ın Turhal ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. Doğan’ın şehadet haberi, Tokat'ın Turhal ilçesine bağlı Çayıraltı köyünde oturan ailesine ulaştı. Necati ve Havva Doğan çiftinin 5 çocuğundan dördüncüsü ve bekar olan Doğan'ın ailesine acı haberi, askeri yetkililer verdi. Ailesi ve yakınları büyük üzüntü yaşarken, çok sayıda kişi de taziye için şehidin evine akın etti. Şehidin baba evine Türk bayrakları asıldı.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Bayram Doğan’ın cenazesi, bugün düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

MERSİN'E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Serkan Ölmez'in (39) memleketi Mersin'in Tarsus ilçesindeki babaevine acı haber ulaştırıldı.  Ölmez'in şehit olduğu haberini, Mersin'in Tarsus ilçesi Ulaş Mahallesi'nde yaşayan ailesine yetkililer verdi. Ölmez'in aile bireyleri gözyaşların boğulurken, şehit evine Türk bayrakları asıldı. Acı haberi alan yakınları ve komşuları, taziye için eve gelmeye başladı. Ölmez (36) ile evli olan, Taha Kağan (13) ve Ömer Erdem (8) adında 2 oğlu bulunan Jandarma Uzman Çavuş Serkan Ölmez'in cenazesinin, bugün ilçede son yolculuğuna uğurlanması bekleniyor.

Ölmez'in Kocaeli İzmit'te yaşayan eşi Melek Ölmez (36), acı haberin alınmasının ardından askerlerle, cenaze törenine katılmak üzere, Mersin'in Tarsus ilçesine doğru yola çıktı.  Haberi veren askeri personel ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın psikologlarıyla evden çıkan Melek Ölmez'e komşuları ve akrabaları da eşlik etti.  Şehit eşinin yaşadığı evin önü ve çevresi Türk bayraklarıyla donatılırken, bazı akrabalarının da taziyeleri kabul ettiği görüldü. 

ARNAVUTKÖY'E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

26 yaşındaki  Şehit Jandarma Çavuş Özcan İlhan'ın  Arnavutköy'deki baba ocağı Türk Bayrakları ile donatıldı. İlhan'ın, Fatih Mahallesi'nde bulunan evi Türk Bayraklarıyla donatıldı. Şehidin evinin bulunduğu sokakta askerler nöbet tutarken bir ambulansta acil durum için hazır bekletiliyor. Şehit Özcan İlhan'ın babasını geçtiğimiz yıllarda kaybettiği ve yaklaşık bir yıllık evli olduğu öğrenildi. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Özcan İlhan'ın cenazesi, bugün Selimiye Camii'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verilecek.

ŞIRNAK’TA CENAZE TÖRENİ

Öte yandan, şehit düşen 4 asker ve 1 güvenlik korucusu için tören düzenlendi.

Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığında basına kapalı gerçekleştirilen törenin ardından şehit uzman çavuş Bayram Doğan'ın naaşı Tokat'a, Serkan Ölmez'in naaşı Mersin'e, Özcan İlhan'ın naaşı Aydın'a, Gaffar Mayik'in naaşı Şanlıurfa'ya ve şehit güvenlik korucusu Cevher Özgün'ün naaşı da Şırnak'ın Uludere ilçesine uğurlandı.

Törene, Şırnak Valisi Osman Bilgin, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Yusuf Ziyaeddin Cavlak, 23. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Halil Soysal, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Al ve İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman'ın da katıldığı öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz