Sığınak bulundu

Bingöl'de etkisiz hale getirilen 8 PKK'lı ile 5 odalı sığınak bulundu

Sığınak bulundu

BİNGÖL Valiliği Genç İlçesi'nde 7'si ölü biri yaralı olarak etkisiz hale getirilen 8 PKK'lıdan 'Mazlum' kad adlı teröristin sözde Akdağ bölge sorumlusu, 'Şevin' kod adlı kadın PKK'lının da kadın grubu sorumlusu olduğunu açıkladı. Açıklamada, sağ yakalanan PKK'lının Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde 13 askerin şehit edildiği saldırıya katıldığı belirtildi.

Operasyonda kış üstlenmesi için hazırlanmış ve içinde mutfak, tuvalet yemekhane ve çalışma yeri olan 5 odalı 15x20 metre ebadında bir sığınak bulunduğunu açıkladı.

PKK SIĞINAĞI BULUNDU

Bingöl Valiliği, 49'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı Özel Harekat Timleri tarafından 23-24 Kasım tarihlerinde Genç İlçesi'nin Doğanlı Köyü sınırları içinde yaşanan çatışmada, 3'ü kadın, 4'ü erkek olmak üzere 7 örgüt üyesi ölü, 1 erkek militan da yaralı olarak etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Açıklamada, 'Mazlum' kad adlı örgüt üyesinin Akdağ bölge sorumlusu, 'Şevin' kod adlı kadın PKK'lının da kadın grubu sorumlusu olduğu belirtildi.

KATILDIKLARI EYLEMLER

Açıklamada, etkisiz hale getirilen PKK'lıların karıştığı eylemlerde belirtildi. Açıklamada, "Son 10 yıl içerisinde faaliyet gösterdikleri bölgede, 21 çatışma, saldırı ve sabotaj olayı gerçekleştirdikleri kıymetlendirilmekte olup, bu olaylarda 7 asker, 3 geçici köy korucusu 5 özel güvenlik görevlisi, 3 sivil vatandaş şehit olmuş, 17 asker, 15 korucu, 7 özel güvenlik görevlisi, 14 sivil vatandaş yaralanmış, 8 sivil vatandaş kaçırılmıştır. Ayrıca, bu teröristler yol ve arazide 8, demiryolunda ise 7 kez patlayıcı madde kullanma olayını gerçekleştirmişlerdir" denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz