Şık ailesinden tahliye eylemi

Bismil ilçesinde, Hamdiye Şık ve oğlu Kadir Karaarslan'ı öldüren korucuların tahliye edilmesi nedeniyle can güvenliklerinin olmadığını belirten Şık'ın çocukları, adliye önünde oturma eylemi başlattı.

Şık ailesinden tahliye eylemi

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde geçtiğimiz yıl üvey kardeşler arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada dini nikahlı eşi Hamdiye Şık (61) ve oğlu Kadir Karaarslan'ı (26) öldürmekten tutuklu bulunan korucubaşı Mahmut Karaaslan ve oğlu Sidar Karaaslan’ın tahliye edilmeleri tepki geldi. Gan güvenlikleri bulunmadığını ileri süren Hamdiye Şık’ın çocukları, olayda yaralanan gelinleri ve torunları Diyarbakır Adliyesi önünde oturma eyleminde bulundu.

CAN GÜVENLİKLERİ YOK

“Katilleri rüşvet alıp serbest bıraktılar”, “Bizi keleşle taradılar, rüşvet verip serbest kaldılar”, “Can güvenliğimiz yok" gibi suçlama getiren dövizlerle gerçekleştirilen oturma eyleminde konuşan aile avukatı Neval Taman Polat, olayın 18 Temmuz 2020’de gerçekleştiğini hatırlattı. 20 Ekim’de görülen duruşma sonrası Mahmut Karaaslan ve oğlu Sidar Karaaslan’ın tahliye edildiğini belirten Polat, “Dosyada sanıklar lehine olumlu olabilecek hiçbir gelişme olmamasına, dosyaya yansıyan farklı bir delil olmamasına rağmen sanıklardan azmettirici durumda olan baba Mahmut Karaaslan ve oğlu Sidar Karaaslan’ın anı bir şekilde tahliye edilmelerine ilişkin protesto amaçlı olarak buradayız. Yapılan tahliye kararı nedeniyle ailenin can güvenliği bulunmamaktadır. Yapılan bu tahliye işleminin hukuksuz olduğunu düşünüyoruz” iddiasında bulundu.

ŞIK AİLESİNİN FERTLERİ

Hamdiye Şık’ın kızları Ceylan Kalkan, Dilek Gül, olayda yaralanan Hamdiye Şık’ın gelinleri Fatma ve Bahar Karaaslan, Hamdiye Şık’ın kardeşleri Şükran Üçdağ ve Türkan Aslan da eylemde konuştu. Can güvenliklerinin kalmadığını ileri sürerek, teppki gösterildi.

BAŞLATILAN EYLEM SÜRECEK

Şık’ın kızı Sevinç Karaaslan, bu durumu kabul etmediklerini ifade ederek, adalet sağlayana kadar eylemlerini sürdüreceklerini iletirken, Şık’ın kız kardeşi Şükran Üçdağ da, “Bu durumu kesinlikle kabul etmiyoruz, adalet istiyoruz” dedi. Ablasının 45 sene hakaret ve kötü muamele ile evliliğini geçirdiğini dile getiren Şık’ın diğer kız kardeşi Türkan Altun da “45 yılın ardından o ve çocukları katledildi” diye konuştu.

'SON KEZ KONUŞUYOR OLABİLİRİZ'

Olayda yaralanan Bahar Karaaslan ise, “Katille evlerimiz yan yanadır. Bundan dolayı hiçbir şekilde can güvenliğimiz yok. Bunun için tutuklanmasını istiyoruz. Belki bu gün son kez konuşuyor olabiliriz, belki bu gece evimiz taranabilir” diye konuştu. Saldırı anında olay yerinden bulunan çocukları işaret ederek, boğazı düğümlenerek konuşmasını sürdüren Karaaslan, “Bu çocukların hepsi mağdur. Biri bizim sesimizi duysun. Çünkü dayanamıyoruz. Duysunlar sesimizi. Bunlar hepsi olay günü tarandılar. Allah korudu onları. O gün vahşet yaşandı. Eğer içimizdeki adalet inancını kaybetmemizi istemiyorlarsa bir şey yapsınlar. Göz göre göre para ile çıkardılar. Para yedirttiler. O kadar delil ortadayken nasıl çıkardılar. Bu ikisi azmettirici. Bu gün adalet sağlanmazsa adaleti biz sağlayacağız, ya öleceğiz ya öldüreceğiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından aile oturma eylemi başlattı. Yaklaşık bir buçuk süren oturma eylemini sonlandıran aile üyeleri, eylemlerini süreklileştirebileceğini kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz