Silopi'de çatışmalar durdu, aramalar sürüyor

ŞIRNAK'ın sokağa çıkma yasağı süren Silopi İlçesi'nde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonları durduran güvenlik güçleri arama- tarama faaliyetlerini sürdürüyor.

Silopi'de çatışmalar durdu, aramalar sürüyor

Silopi İlçesi'nde 5 Nisan günü 1 polisin şehit edilmesinin ardından ilçede sokağa çıkma yasağı ilan edilmesiyle PKK'lılara yönelik düzenlenen operasyonlar 2 gündür durduruldu. Yasakların devam ettiği ilçede yoğun çatışmaların yaşandığı Başak Mahallesi'nde tahrip olan binalar iş makineleriyle yıkılıyor. Yeni imar planı ile pilot bölge olarak kabul edilen Silopi'de yasağa rağmen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

ARAMA TARAMA YAPILIYOR

Operasyonlara katılan tankların birliklerine çekildiği ilçede, güvenlik güçleri mahallelerde arama tarama faaliyetlerine başladı. Aramalar sırasında bulunan el yapımı patlayıcılar ise kontrollü bir şekilde imha ediliyor. İlçenin Nuh, Cudi, Şehit Harunboy, Yeşiltepe ve Karşıyaka mahallelerinde ikamet eden vatandaşlar ise, temel ihtiyaçlarının karşılanmasını bekliyor. Mağdur olan mahalle sakinleri seyyar market uygulamasının kendi mahallelerinde yapılmasını istiyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz