Silopi'de PKK'lılara yönelik operasyonlar sürüyor

ŞIRNAK'ın Silopi ilçesi'ne sızan ve barikat kurarak güvenlik güçlerine saldıran PKK'lı teröristlerin etksiz hale getirilmesi için geniş kapsamlı operasyonlar sürüyor. HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, sosyal medyaya bir eve top mermisinin isabet ettiği ve 5 sivilin hayatını kaybettiğini yazarken, Şırnak Valiliği, kendilerinde böyle bir bilgi olmadığını belirtti.

Silopi'de PKK'lılara yönelik operasyonlar sürüyor
Silopi’de 5 Nisan’da polis zırhlı aracına düzenlenen saldırıda 1 polisin şehit olması ve 4 polisin yaralanmasından sonra Silopi Kaymakamlığı aynı gün saat 04.30 itibari ile sokağa çıkma yasağı ilan etti. Saldırı sonrası güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında sabah saatlerine kadar süren çatışmada, 2 PKK'lı ölü ele geçirilirken, 1 PKK'lı da yakalandı. Şırnak’tan gelen asker takviyesi ile ilçeye sızan PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için Barbaros Mahallesi abluka altına alındı. Mahallede dar sokak ve caddelerde sivillere ait araçları barikat olarak kullanan PKK’lıların gizlendikleri noktalara tanklardan top atışları yapıldı. Mahalleden patlama ve silah sesleri yükselirken, bu mahalleye doğru ambulansların gittiği görüldü.
HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 4'ü aynı aileden olmak üzere toplam 5 sivilin öldüğünü öne sürdü.
Şırnak Valiliği, milletvekili Encü'nün iddialarıyla ilgili ellerinde böyle bir bilginin bulunmadığını belirtti.
HALK GÜVENLİ BÖLGELERE SEVK EDİLİYOR
Güvenlik güçleri operasyonları hızlandırmak ve sivil halkın zarar görmemesi için mahalle içerisinde bulunan vatandaşların tahliyesine başladı. İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan vatandaşlar, zırhlı otobüsler ve özel araçlar ile güvenli olan bölgelere sevk ediliyor. Sevk sırasında bazı vatandaşların mahallelere yürüyerek gitmesi üzerine, yasağa hazırlıksız yakalanan diğer vatandaşların da sokağa dökülmesine yolaçtı. Sokağa çıkan vatandaşlar, açık buldukları dükkanlara hücum ederek, ihtiyaçlarını gidermeye çalıştığı görüldü. Bazı araç şoförleri ise araçlarına beyaz bayrak taktığı gözlendi.Kaynak: DHA

Kaynak: DHA