Sınırdan saldırı

Suriye'nin terör örgütü PKK/YPG kontrolündeki Ayn el- Arab bölgesinden, Birecik'e bağlı Çiçekalan Hudut Karakolu'na havan saldırısı düzenlendi. Teröristlerin saldırısında karakoldaki bazı askerler, yaralandı. Yaralı askerler, tahliye edilerek ilk müdahalelerinin ardından helikopterle Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Saldırının ardından Süleyman Şah Türbesi’nin de bulunduğu, Suriye'nin Eşme köyünün karşısındaki Eşme ve Çiçekalan Mahallesi'nde tedirginlik yaşandı.

Sınırdan saldırı

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesi Çiçekalan Hudut Karakolu'na hain terör örgütü tarafından roketli saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu yaralanan 5 asker helikopterler ve ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedaviye alınırken TSK, saldırı sonrası terör hedeflerini yoğun ateş altına aldı.

ÇİÇEKALAN BÖLGESİ

Mahallelerde yaşayanlar, evlerini boşaltıp, güvenli alana geçti. Sınır hattında konuşlu Türk Silahlı Kuvvetleri topçu birlikleri de saldırının yapıldığı Ayn el- Arab'ın Zor Mağara bölgesindeki terör hedeflerini topçu ve çok namlulu roketatar atışlarıyla ateş altına aldı. Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, terör saldırısında 1 askerin şehit olduğunu, yaralanan 4 askerin de hastanede tedaviye alındığını söyledi. 

MSB’DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise şöyle denildi: “Şanlıurfa hududunda, 16 Ağustos 2022 tarihinde, teröristlerce yapılan havan tacizi sonucunda, kahraman silah arkadaşımız Top. Uzm. Çvş. Uğurcan CİRNOOĞLU şehit olmuş, dört kahraman silah arkadaşımız da yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş destek vasıtaları ile vurulmuş, bölgede ilk eebelirlemelere göre 13 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir.”

ŞEHİDİN AİLESİNE HABER VERİLDİ

Öte yandan, Saldırıda şehit olan Topçu Uzman Çavuş Uğurcan Cirnooğlu'nun Kilis'teki ailesine şehadet haberi ulaştı.

Şehit Cirnooğlu'nun Ekrem Çetin Mahallesi'nde yaşayan ailesine, Vali Yardımcısı Eşref Akça, Kilis Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Kılınç, İl Müftüsü Abdurrahman Şahin, İl Sağlık Müdürü Mahmut Arık ve askeri yetkililerce haber paylaşıldı. Şehidin aile bireylerini yetkililer ve yakınları teskin etmeye çalıştı. Şehit Cirnooğlu'nun babaevine Türk bayrağı asıldı, mahalleye taziye çadırı kuruldu. Evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenilen şehidin, önceki gün izinden döndüğü öğrenildi. Şehidin naaşının bugün öğle namazına müteakip Hacı Faruk Ömer Kayabaş Camisi'nde son yolculuğuna uğurlanması bekleniyor.

KARKAMIŞ’A HAVAN SALDIRISI

PKK/YPG kontrolündeki Suriye’nin Ayn el-Arap bölgesinden, teröristler tarafından Gaziantep’in Karkamış ilçesine de havan saldırısı düzenlendi.

6 adet havan mermisi boş araziye düşerken, ilçede tedirginlik yaşandı. Saldırı sonrası hoparlörlerden halka uyarı anonsları yapıldı. Saldırının olduğu bölgedeki teröristler sınır birlikleri tarafından topçu atışlarıyla ateş altına alındı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Gaziantep Valisi Davut Gül, saldırıya misliyle karşılık verildiğini belirterek, “Karkamış ilçemize terör örgütü PYD/YPG tarafından havan mermisi atılmıştır. Ölü ya da yaralı bulunmamaktadır. Saldırıya misliyle karşılık verilmiştir” paylaşımını yaptı.

TANSİYON YÜKSEK

Kobani'nin batısındaki Eşme köyü ile Fırat Nehri üzerinde kalan Yukarı Şeyhler köyündeki PKK-YPG'ye ait uçaksavar ve tank savar mevzileri de vurularak imha edildi.

TSK'nın vurduğu Miştenur tepesi, 2015 yılında ABD ve batılı güçlerin desteğiyle terör örgütü IŞİD'den alınarak YPG'liların kontrolüne geçmişti. Haseki vilayetine bağlı Til Temir ilçesinin Um El Xer, Til Leben, Til Tevil köylerindeki PKK-YPG'ye ait 3 ayrı noktadaki silah ve mühimmat deposu da TSK'ya ait SİHA'larla vuruldu. Tansiyonun yüksek olduğu bölgede hareketlilik an itibariyle devam ediyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler