Şırnak Başsavcısı: Yüreklerimiz yanıyor

Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, İstanbul Adliye Sarayı'nda teröristlerin Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit etmelerini nefretle kınadıklarını belirterek, "Bugün yüreklerimiz yanıyor. Bugün acımız çok büyük. Adalet camiasının her mensubu bu büyük acıyı yürekten hissetmekte ve şehidine ağlamaktadır" dedi.

Şırnak Başsavcısı: Yüreklerimiz yanıyor
Şırnak'ta İstanbul Adalet Sarayı'nda teröristlerin Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit etmesi kınandı. Şehit Kiraz'ın anıldığı törene Şırnak Vali Yardımcıları Mustafa Akgül ile Serkan Şeker, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Demir, ilçe kaymakamları ile kentte görev yapan savcı ve hakimler, emniyet ve jandarma personeliyle vatandaşlar katıldı.
Şehit Kiraz için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından konuşan Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, kendisinin de bir şehit çocuğu olduğunu dile getirerek, şöyle dedi:
"Bugüne kadar çok defa sizler gibi değerli topluluğa hitap ettim, ancak hiçbir defasında bu kadar zorlanmadım. Şu an kelimeler boğazıma düğümlenmiş vaziyettedir. Zira bugün burada çok değerli meslektaşımız, meslek büyüğümüz Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı haince ve alçakça gerçekleştirilen terör saldırısı neticesinde şehadet mertebesine yükselmiş olması nedeniyle bir aradayız. Bugün yüreklerimiz yanıyor. Bugün acımız çok büyük. Adalet camiasının her mensubu bu büyük acıyı yürekten hissetmekte ve şehidine ağlamaktadır. Menfur saldırı, şehit Cumhuriyet Savcımızın şahsında Türkiye'de hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye inanan tüm insanları sindirme onlara gözdağı verme girişimidir. Buradan aziz milletimize sesleniyorum. Adalet yolunda hizmet veren yargı şehidimizin şerefle taşıyarak geride kalan bizlere emanet ettiği yargı meşalesi hukukun üstünlüğüne inanmış, gönül vermiş ve bu hususta gerektiğinde canımız dahil olmak üzere her türlü fedakarlığa hazır biz meslektaşları tarafından taşınacaktır. Bizler bu kararlığımızı bir kez daha buradan haykırarak ifade ediyorum. Saldırıyı nefret ve şiddetle kınıyor, bir insanın yükselebileceği en yüksek makam olan şehadet makamına yükselen aziz şehidimize Yüce Allah'tan rahmet, başta kederli ailesi olmak üzere yakınlarına ve tüm yargı camiasına sabır ve metanet diliyorum. Aziz şehidimizin ruhu şad olsun. Yargı camiamızın ve meslektaşlarımızın başı sağ olsun."

"MEHMET SELİM KİRAZ ÖLMEDİ, MEHMET SELİM KİRAZ BENİM"

Şırnak Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Demir, savcı Kiraz'ın öldürülmesinin alçakça bir terör eylemi olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Bilinmelidir ki milli birlik ve beraberliğimize cennet vatanımızın bölünmez bütünlüğüne kasteden terörist zihniyet bu menfur saldırıyla amacına ulaşamamıştır. Yüreğimize düşen kor taşıdığımız adalet meşalesinin ışığına güç katmıştır. Bizi yıldıramamış, camiamızda zerre ölçüsünde korkuya ve endişeye yol açmamış. Adalet yolunda hizmet veren yargı şehidimizin şerefle taşıyarak bize emanet ettiği adalet meşalesi tarafımızca aynı kararlılıkla taşınacaktır. Cumhuriyet Savcımız sayın Mehmet Selim Kiraz ölmemiştir, şehit olmuştur. En şerefli makamda yerini almış dün itibariyle ölmemek üzere aziz vatanın semalarında yolumuzu aydınlatan nur olarak yeniden doğmuştur. Saldırıyı nefret ve şiddetle kınıyorum. Saldırıyı gerçekleştirenlerin ve arkasındaki zihniyetin lanetliyorum. Aziz milletimizin ve aziz milletimiz adına yargı yetkisini kullanan camiamızın başı sağ olsun, vatan sağ olsun. Bu menfur saldırıyı gerçekleştirenlere sesleniyorum. Bilmelidirler ki Mehmet Selim Kiraz ölmemiştir. Mehmet Selim Kiraz benim, ben Mehmet Selim Kiraz'ım."
Daha sonra İl Müftüsü Ahmet Özkan, şehit savcı Kiraz için dualar okudu. Duanın ardından Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş ile Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Demir ve adliyede görevli hakim ve savcılar taziye ziyaretlerini kabul etti.


Kaynak: Diyarbakır Söz