Şırnak'ta beklenen yasak bu geceden itibaren başlıyor

Şırnak'ın Cizre,Silopi ve İdil ilçelerinde PKK'nın şehir alanlarına kazdığı hendek ve barikat kapatma operasyonları altında yasaklar uygulanmıştı. Şırnak şehir merkezine kazılan hendek ve barikatların kapatılması için bugün saat 23:00'dan itibaren Şırnak merkez'de sokağa çıka yasağı uygulanacak.

Şırnak'ta beklenen yasak bu geceden itibaren başlıyor

Günlerdir Şırnak merkeze mühimat ve askeri sevkiyat aralıksız devam ediyordu. Operasyon yapılacağı beli olan kentte halk birer birer göç etmeye başladı. Halkın göçünden sonra Hendek ve Barikatların kapatılması için operasyonların bu geceden itibaren başlayacağı belirtildi.

Şırnak'ın Cizre,Silopi ve İdil ilçelerinde PKK'nın şehit alanlarına kazığı hendek ve barikat kapatma operasyonları altında yasaklar uygulanmıştı. Şırnak şehir merkezine kazılan hendek ve barikatların kapatılması için bugün saat 23:00'dan itibaren Şırnak merkez'de sokağa çıka yasağı uygulanacak.

DAHA ÖNCE CİZRE VE SİLOPİ'DE YASAK VARDI

Daha önce'de Cizre, Silopi ve İdil'de süren sokağa çıkma yasakları sırasında çok sayıda terörist öldürüldü. Hendek ve barikatlar tamamıyla kapatıldı. Kullanılamaz hale gelen ilçelerde vatndaşlar evsiz kaldı.

Şırnak Valiliği'nden yapılan yazılı açıklama şöyle;

14.03.2016 Pazartesi günü (Bugün) saat 23:00'den itibaren Şırnak İl Merkezinde, Bölücü Terör Örgütü mensuplarının yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanmış çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için  5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi gereğince, ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir.

 Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 14.03.2016

Kaynak: Diyarbakır Söz