Görüş Bildir

Şırnak'ta PKK'lılar 112 Kontrol Merkezi'ne bomba tuzakladı

ŞIRNAK'ta devam eden operasyonlarda PKK'lı teröristler tarafından daha önce boşaltılmış olan 112 Komuta Kontrol Merkezi çevresine yerleştirilen el yapımı bomba, güvenlik güçleri tarafından farkedilerek kontrollü bir şekilde imha edildi.

Şırnak'ta PKK'lılar 112 Kontrol Merkezi'ne bomba tuzakladı

Şırnak'ta, kazılan hendek ve barikatların temizlenmesi ve PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmeleri için 14 Mart tarihinde uygulanan sokağa çıkma yasağıyla birlikte başlayan Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu sürüyor. Sokağa çıkma yasağının başlaması ve düzenlenen operasyonlar nedeniyle boşaltılan kamu kurumlarına teröristler, bomba tuzaklayarak binaları kullanılamaz hale getiriyor.

Operasyon başlangıcında boşaltılan ve Sağlık Müdürlüğü, Dr. Nurullah Kadırhan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile 112 Komuta Kontrol Merkezi'nin bulunduğu kampus alanının çevresine teröristlerin yerleştirdiği el yapımı patlayıcı, güvenlik güçleri tarafından son anda farkedildi. Alınan güvenlik önlemlerinin ardından tahrip gücü yüksek bombalar kontrollü bir şekilde imha edildi.

112 Komuta Kontrol Merkezi, operasyonların başlamasından önce Devlet Hastanesi'ne taşınmış ve buradan hizmet vermeye başlamıştı.

227 PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Şırnak il merkezinde 39 gündür devam eden sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar sonucunda etkisiz hale getirilen PKK'lı sayısı 227 olurken, imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı da 675'e çıktı. Bu sürede 109 barikat kaldırıldı ve 15 çukur kapatıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi