Şırnak'ta PKK'lılara teslim olun çağrısı yapıldı

Şırnak kent merezinde güvenlik güçlerinin, hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için başlattığı operasyonlar kapsamında teröristlere 'teslim ol' çağrıları yapılıyor. Keskin nişancı teröristlerin gizlendiği yerler top atışlarına tutuluyor.

Şırnak'ta PKK'lılara teslim olun çağrısı yapıldı

Şırnak kent merkezinde 14 Mart'ta başlayan sokağa çıkma yasağıyla birlikte güvenlik güçlerince başlatılan Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifçi operasyonu devam ediyor. Operasyonlar Dicle, Bahçelievler, Cumhuriyet ve İsmetpaşa mahallelerinde yoğunlaştı. Mahalle etrafını saran zırhlı araçlardan mahallelerde bulunan PKK'lılara, 'teslim olun' çağrıları yapılırken, keskin nişancı teröristlerin gizlendikleri alanlar, hendek ve bomba tuzaklı barikatlara yönelik tanklarla top atışı yapılıyor.

Jandarma ve polis özel harekat timleri tarafından ortak yürütülen operasyonlar sırasında zaman zaman PKK'lılar ile sıcak temas sağlanıyor. Kontrol altına alınan sokak ve bu sokak üzerindeki ev ve binalarda patlayıcı düzenekleri araması yapılıyor. Bulunan el yapımı patlayıcılar ise kontrollü bir şekilde imha ediliyor.

Operasyonlar kapsamında bugüne kadar 60 barikat kaldırılırken, 15 çukur kapatıldı ve 246 el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirildi.

Dicle, Cumhuriyet İsmetpaşa ve Bahçelievler mahallelerinde güvenlik güçlerinin kontrolü altına alınan bölgelerde yapılan aramalar sırasında 1 tabanca, 24 tabanca fişeği, 1 roketatar mühimmatı, dokuz Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği ve 1 telsiz ele geçirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz