Sırrı Süreyya Önder’den ilk açıklamalar geldi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, “Biz bu memlekette faşizme karşı 22 kişiyle set olduk. 60 kişiyle demokratik denetimimizi, muhalefetimizi alasıyla yapacağız” dedi.

Sırrı Süreyya Önder’den ilk açıklamalar geldi

HDP Eş Genel Başkanları basın toplantısı düzenledikten sonra, Ankara adayları çıkışta açıklama yaptılar.

Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, eş genel başkanların açıklama yaptığını söyleyerek, “Bize yoldaşlık eden bütün yurttaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ankara halkına özellikle teşekkür ediyorum. Kimse moralini bozmasın. Biz bu memlekette faşizme karşı 22 kişiyle set olduk. 60 kişiyle demokratik denetimimizi, muhalefetimizi alasıyla yapacağız. Onun için tekrar hayatını kaybeden bütün kardeşlerimizi saygıyla anıyorum, onların anılarını mücadelemizle yürüteceğiz” dedi.

Emanet oylarla ilgili soruya Önder, “Bize kampanya yaptırmadılar. CNN'e bir sefer çıktım. Sadece oradaki baskıyı hatırlamanız yeterli. Ne oldu? Çok korktular. Özellikle 'ANA AK medya', yandaş medyayı saymıyorum, tir tir titrediler. Bakın işte sonuç böyle oluyor. Kendimizi ifade olanaklarını bile tanımadılar. Bu bir başarıdır. Bu kampanya döneminden 60 milletvekili ile çıkartmak da büyük başarıdır” şeklinde konuştu.

HDP Ankara milletvekili adayı Mustafa Sarısülük ise, “Bizim çok zorlu, gerçekten imkansızlığı başarırcasına katliam, provokasyon ortamında parti olarak ortaya koymuş olduğumuz değerler bizce zafer kazanmıştır. Artık bu mücadeleyi daha da büyütüp, başarımızı büyütme zamanıdır. Gerekli dersleri çıkartacağız. Biz inadına barışı, demokrasiyi, kardeşliği, özgürlüğü haykırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler