Sırrı Sürreyya Önder'e şok cevap

Mehmet Metiner'e suikast davasında Mahkeme Başkanı duruşma salonuna sadece birinci derece yakınların girmesine izin verince gerginlik yaşandı. Duruşmayı izlemek isteyen BDP'li vekil Sırrı Süreyya Önder ile başkan arasında ilginç bir diyalog yaşandı.

Sırrı Sürreyya Önder'e şok cevap

PKK adına eylemlere katıldıkları ve AK Parti’den milletvekili seçilen gazeteci Mehmet Metiner’e suikast yapılması iddialarıyla haklarında dava açılan 54’ü tutuklu 72 sanıklı davaya devam ediliyor. Duruşmayı BDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder de izledi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde bulunan İstanbul 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 4’üncü duruşmasında yine Kürtçe savunma krizi yaşandı. Duruşmada daha önce Kürtçe krizi nedeniyle kimlik tespitleri yapılamayan sanıkların emniyetten gelen kimlik bilgileri kayda geçirildi. 43 sanık, Türkçe savunma yapmamakta ısrarlı olduklarını belirtti. 72 sanıkla davaya ilgi de yoğun oldu. Sanıklara destek için gelenler duruşma salonuna girmek isteyince gerginlik yaşandı.

BAŞKAN: “SANIKLARIN BİRİNCİ DERECE YAKINLARI İÇERİ ALINSIN"

Dava başlamışken, duruşma salonuna içeri girmek isteyenlerle polisler arasından tartışma meydana geldi. Mahkeme başkanı Metin Özçelik, kapıdaki polis memurundan kapıyı kapatmasını istedi.

VEKİL SÜREYYA ÖNDER: “BEN MİLLETVEKİLİYİM BENİ NASIL ALMAZSINIZ"

Polis memuru bir milletvekilinin girmek istediğini bildirdi. Ancak başkan Özçelik, sadece sanıkların birinci dereceden yakınlarının girebileceğini belirtti. Bu sırada kapı aralığından seslenen BDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder, “Ben bu milletin vekiliyim. Sayın başkan, beni nasıl almazsınız" diye seslendi.

BAŞKAN: “FARKETMEZ..."

 

Başkan Özçelik, “Fark etmez, sadece birinci derece yakınları…" diye karşılık verdi. Önder, “Beni polis zoruyla mı çıkaracaksınız. Duruşmaya alınmadığıma dair yazılı bir kâğıt verin o zaman" dedi. Özçelik, “Salonu boşaltırım o zaman" diye uyardı. Salona ısrarla girmek isteyen Önder, kendisini salon kapısında engelleyen polis memuruna “dokunma" diye bağırınca salonda gerginlik arttı. Duruşma salonunda ‘Kahrolsun faşizm sloganı atıldı’. Mahkeme başkanı duruşmaya ara verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz