Sokakta yaşayan çocuk kalmasın

Umut ve Gönül Elçileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nimet Ataş Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i ziyaret ederek, sokakta yaşayan çocuklara yönelik birlikte çalışma sözü aldı.

Sokakta yaşayan çocuk kalmasın

DİYARBAKIR- Sokakta yaşayan, çalışan ve madde bağımlısı çocuklara ilişkin 44 ilde çalışma yürüten Umut ve Gönül Elçileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nimet Ataş, Muştan Diyarbakır’a gelerek Baydemir’le görüştü. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Semra Kıratlı ile birlikte Baydemir’i ziyaret eden Ataş, yaptıkları çalışmaları anlattı. Derneğin 44 ilde gönüllülük temelinde hizmet ettiğini söyleyen Ataş, 8 ilde toplam 250 çocuğu kazandıklarını belirtti.

SOKAKTA YAŞAYAN ÇOCUK

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın konuya ilişkin bir çalışma yürüttüğünü söyleyen Baydemir, şu anda bir STK’nın kuruluşu çalışması içerisinde bizzat yer almaktan heyecan duyduğunu belirterek, “Bu konuyla ilgili birlikte çalışmak bizi çok sevindirir” dedi. Diyarbakır’da nüfusun yüzde 49’unun 18 yaş altında olduğunu ifade eden Baydemir, madde bağımlısı çocuklar için gösterilecek çabanın en büyük hizmet olduğunu söyledi.

‘MADDE BAĞIMLILARINA ULAŞACAĞIZ’

Ataş, birkaç aylık Diyarbakır’da yapacakları çalışma sonucunda kentte madde bağımlısı gençlerin tümüne ulaşacaklarını ifade ederek, “Çalışma öncesinde 1 ay boyunca sorun analizi yaparak tespit raporu hazırlayacağız. Sorunun; ekonomik, kültürel veya sosyal olarak neden kaynaklandığını tespit ettikten sonra çalışmaya başlayacağız” dedi. Madde bağımlısı olan çocukları sağlık kuruluşlarına yönlendirerek tedavi ettirdiklerini ardından eğitimlerine devam etmelerini sağladıklarını daha sonra yeteneği doğrultusunda mesleki eğitim kurslarına yönlendirdiklerini anlatan Ataş, “Çocukları kazandıktan sonra da bırakmıyoruz. Zeminden aldığımız bu gençlerin gönüllü birer model olması için öncülük ediyoruz. Dernekte çalışmaya devam ederek, diğer çocukların maddeden arınması için çalışıyorlar” diye konuştu.

‘İLK KEZ RESMİ KURUMLA ÇALIŞIYORUZ’

Dernek olarak 7 Ocak’ta Diyarbakır’da temsilcilik açacaklarını aktaran Ataş, yaptıkları analiz sonucunda çıkan raporu 14 Şubat günü yapacakları aktivitelerle çocuklara armağan edeceklerini duyurdu. Ataş ayrıca, bugüne kadar hiçbir resmi kurum ve parti ve siyasi temsilcilikle çalışmadıklarını anımsatarak, “İlk defa çalışacağımız resmi kurum Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olacak. Bunda sayın Osman Baydemir’in sokakta yaşayan çocuklara ilişkin gösterdiği duyarlılığın etkisi büyük” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz