Görüş Bildir

SON DAKİKA! Bakırköy pazaryeri'nde olaylı nevruz kutlamaları!

Bakırköy'de nevruz kutlamalarında son dakika gerginlik! Polis ekipleri Bakırköy'de Nevruz etkinliği için Halk Pazarı'na gitmek isteyen gruba müdahale etti

SON DAKİKA! Bakırköy pazaryeri'nde olaylı nevruz kutlamaları!

Bakırköy'de nevruz kutlamalarında son dakika gerginlik! Polis ekipleri Bakırköy'de Nevruz etkinliği için Halk Pazarı'na gitmek isteyen gruba müdahale etti

İstanbul'da izinsiz olarak Bakırköy Pazar Yeri'nde nevruz etkinliği yapmak isteyen ve uyarılara rağmen dağılmayan gruba müdahale edildi.

HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan ve İstanbul İl Eş Başkanı Besim Soylu'nun da aralarında bulunduğu grup, Bakırköy Pazar Yeri yakınında bir araya geldi. Polisle HDP yöneticileri arasındaki görüşmede, burada nevruz kutlaması yapılmasına izin verilmediği aktarıldı.

Besim Soylu, insanların ilçelerine giderek nevruz etkinliği yapacağını söyledi.

Soylu ve Pervin Buldan buradan ayrılırken, dağılmayan gruba polis biber gazıyla müdahale etti. Burada çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Ayrıca, Bakırköy Pazar Yeri'nde düzenlenmek istenen nevruz etkinliği için Zeytinburnu Metro İstasyonu önünde toplanan ve uyarılara rağmen dağılmayan gruba da müdahale edildi.

6 KİŞİ GÖZALTINDA

Şirinevler’de, polisin nevruz için aldığı güvenlik önlemlerine tepki gösteren bir kadın toplam 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, polis aracına bindirilerek ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

YÜKSEKDAĞ: BU KOŞULLARI TÜRKİYE HALKI HAK ETMİYOR

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, İstanbul'da nevruz etkinliğinin yasaklanmasına tepki göstererek, "Bu bayramın özü ezilen insanlık değerleridir. Haklının haksız karşısındaki gücü ve dirayetidir" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, HDP İstanbul Milletvekilleri Pervin Buldan, Filiz Kerestecioğlu, HDP İstanbul İl Eş Başkanı Cesim Soylu ve bir grup partili, Şirinevler'de bulunan HDP Bahçelievler İlçe Başkanlığı'nda bir araya geldi.

Parti binası önünde açıklama yapan Yüksekdağ, İstanbul Valiliği tarafından nevruz etkinliğine yasak getirilmesine tepki göstererek, "Bu koşulları İstanbul ve Türkiye halkı asla ve asla hak etmiyor" diye konuştu.

Yüksekdağ, "Bundan bir yıl önce de biz İstanbul’da nevruz kutladık. Bundan bir yıl önceki nevruza baktığınızda kan görmezsiniz, baskı görmezsiniz, şiddet görmezsiniz. Sokakta gözaltına alınan insanları, darp edilenleri görmezsiniz. Coşku ve bir bayram havasını görürsünüz. Bir yıl önce tablo böyleydi. Ama bugün ki tabloya bakın, halkın yüzyıllarca kutladığı bir bayram bugün aynı halka zehir ediyorlar" ifadelerini kullandı.

BEYOĞLU'NDAKİ TERÖR SALDIRISI

4 kişinin hayatını kaybettiği, 39 kişinin de yaralandığı Taksim'deki terör saldırısı hakkında da konuşan Yüksekdağ, bu katliamları yaratan, gerçekleştiren zihniyeti bir kere daha kınadığını söyledi.

Halkın bayramı kutlamasına engel olunduğunu savunan Yüksekdağ, şöyle konuştu:

"Hepimiz huzur istiyoruz, bütün Türkiye halkları. Ve bizler bugün de herhangi bir can kaybı yaşanmaması için, hiç kimsenin, halkımızın, yurttaşlarımızın canının yanmaması için elimizden gelen bütün çabayı ve özeni gösterdik gösteriyoruz. Bizler bugün, yasaklanan nevruz mitingini hiç değilse bir ölçüde halkımızla kutlayabilmek için parti binamızdan dışarı çıktık ama parti binamızdan yüz metre ötesine dahi gidemiyoruz. Halkımız bir mahalleden bir mahalleye geçemiyor, gidemiyor."

Halkı dün olduğu gibi bugün de bu bayramın özüne sahip çıkmaya davet ettiğini ifade eden Yüksekdağ, "Bu bayramın özü ezilen insanlık değerleridir. Haklının haksız karşısındaki gücü ve dirayetidir" değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir