Görüş Bildir

SON DAKİKA! Bylock kullananların listesi! 215 bin FETO'cu deşifre edildi

Mİt, süregelen feto operasyonları ile alakalı 215 kişinin Bylock kullandığını ve yaklaşık olarak 15 milyon mesajlaşmanın 81 ile gönderildiğini açıkladı

SON DAKİKA! Bylock kullananların listesi!  215 bin FETO'cu deşifre edildi

Türkiye geneli feto operasyonları devam ediyor. 15 Temmuz darbe girişimi akabinde süregelen operasyonlarda her gün yeni bir bilgi deşifre ediliyor. Son olarak FETO terör örgütünün gizli mesajlaşma uygulaması ola Bylock kullandığı saptanan ve gizli olarak mesajlaştığı belirlenen tam 215 kişinin mesajları deşifre edildi. Yaklaşıkolarak 18 milyon civarında olan Byloc mesajları Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından 81 ile gönderildi.

MİT TESLİM ETTİ

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), telefonunda FETÖ’nün kullandığı kriptolu mesajlaşma ağı ByLock bulunan 215 bin kişilik listeyi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim etti. gazete Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın haberine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) uzman ekipleri, ByLock mesajlarını ve kullanıcılarını belirlemek için çalışma yaptı. Ekiplerin çalışması sonunda, FETÖ üyelerinin 18 milyon Bylock mesajı deşifre edildi. Deşifre edilen mesajların, sızma olmaması için özellikle sisteme girilmediği belirtildi. Deşifre edilen 18 milyon Bylock mesajı, özel kuryelere zimmetlenerek 81 ilin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne gönderildi. Böylece Bylock kullanıcısı olduğu için adli işlem gören şüphelilerin soruşturma dosyalarına, konusu suç teşkil eden Bylock yazışmaları da eklenecek.

ÖNCESİNDE MAHREM İMAMLARI DOSYASI AÇILACAK

Bylock yazışmalarının ilk etapta, geçen haftaki operasyonda gözaltına alınan FETÖ’nün “mahrem imamları”nın dosyalarına konulacağı, bin 200 FETÖ şüphelisine bu yazışmaların sorulacağı bildirildi. Yürütülen soruşturmada, 215 bin kişinin ByLock kullanıcısı olduğu belirlendi. Parolası çözümlenebilen kullanıcı sayısı 184 bin 298 kişi. Uygulama üzerinde 31 bin 886 grup oluşturuldu. Uygulamada yazılan toplam mesaj sayısı 18 milyon, kullanılan e-posta sayısı 3 milyon 158 bin 388. Çözümlenen e-posta sayısı 2 milyon 500 bin ve uygulamada sesli görüşme yapmış kişi sayısı ise 78 bin 165.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir