Son Dakika! Erzincan'da Altın Madeni'nde toprak kayması: Çok sayıda işçi göçük altında

Erzincan'ın İliç ilçesinde altın madeninde toprak kayması meydana geldi. Olayda toprak altında kalan işçilerin olduğu belirtilirken, Vali Hamza Aydoğdu bölgeye gitmek için yola çıktı.

Son Dakika! Erzincan'da Altın Madeni'nde toprak kayması: Çok sayıda işçi göçük altında

Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 2010 yılı aralık ayından itibaren altın üretimi yaptığı Erzincan'ın İliç ilçesinde bugün saat 14.30 sıralarında Eski Değirmen mevkisinde toprak kayması meydana geldi.  Siyanür ve sülfürik asit dağları çöktü. İlk belirlemelere göre birçok işçi toprak altında kaldı. Ekipler bölgeye sevk edildi.

'TOPRAK ALTINDA KALANLAR VAR, SAYI NET DEĞİL'
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu olayla ilgili şu bilgileri aktardı:
"Şu anda o bölgede olan arkadaşların tespiti yapıldı. Net bilgi vermek için beklemek lazım. Kamuoyunu kısa bir süre sonra bilgilendireceğim. 25 dakika içerisinde Erzincan'dan varmış olduk. Şu anda o bölgeye vardık.

Bu işlemde toprak dışarı çıkarılıp istifleniyor. O sırada bir toprak kayması gerçekleşiyor. Bütün arkadaşlarımız bunun nedeni üzerinde çalışıyorlar."
Aydoğdu, bölgedeki çalışmaları takip ettiğini belirterek, "Toprak altında kalanlar var, sayı net değil. Arama kurtarma çalışmalarımız başladı." dedi.


RUHSAT TARTIŞMASI GÜNDEME GELMİŞTİ
Siyanür sızıntısına rağmen ruhsatı iptal edilmeyen Kanadalı Anagold Madencilik şirketinin vergi borcunun silindiği, şirketin yüzde 80 ortağı olan Kanadalı altın madeni şirketi SSR Mining‘in bilançosunda ortaya çıkmıştı.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz