Son dakika! Milli Eğitim’de 11 bin 500 öğretmen daha açığa alındı

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan operasyon geniş kapsamlı bir şekilde devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’da açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım PKK ile bağlantısı tespit edilen öğretmenlere görev verilmeyeceğini ve açığa alınacağını söylemişti. Bir son dakika haberi geldi ve MEB tarafından PKK ve uzantılarına destek verici faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen 11 bin 500 öğretmen açığa alındı.

Son dakika! Milli Eğitim’de 11 bin 500 öğretmen daha açığa alındı

Görevden alınmalar ve açığa alınanlarla ilgili bir son dakika haberi daha geldi. AA’nın haberine göre; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, PKK terör örgütü ve uzantılarına destek verici nitelikte faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen 11 bin 500 öğretmen açığa alındı.

SAYI 14 BİNE ULAŞABİLİR

Valiliklerin koordinesinde yürütülen soruşturma sonuçları ile birlikte açığa alınan öğretmen sayısının 14 bine ulaşmasının beklendiği belirtildi.

Bakanlık tarafından gönderilen yazıda, şu ifadelere yer verildi:

"Personelin bu fiilleri ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 6, 7, 8, 10 ve 11'inci maddelerine aykırı hareket ettikleri anlaşıldığından, 21 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanan olağanüstü hal kararı, 23 Temmuz tarihli ve 29779 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname gereğince eyleme katılan ya da destek veren personelin görev başında kalmasında sakınca görüldüğünden aynı kanunun 137'inci maddesi gereğince ilgililer hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri alınmıştır."

Açığa alınan öğretmenlerin listesinin İl Milli Eğitim Müdürlükleri'ne gönderildiği öğrenilirken, liste henüz açıklanmadı. Açığa alınan 11 bin 500 öğretmenin listesini elimize ulaşır ulaşmaz sizinle paylaşacağız.

Kaynak: Diyarbakır Söz