Soner Yalçın, 'şartlı' tahliye edildi

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, ''Odatv'' davası kapsamında tutuklu yargılanan gazeteci-yazar Soner Yalçın'ın oy çokluğuyla tahliyesine karar verdi. Üye hakim Hikmet Şen muhalefet etti

Soner Yalçın, 'şartlı' tahliye edildi

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, sanık ve avukatlarının taleplerinin alınmasının ardından mahkeme heyeti ara kararını açıkladı.

Buna göre mahkeme heyeti, tutuklu sanık Soner Yalçın'ın, ''atılı suçun niteliği ile tutuklulukta geçirdiği süre dikkate alındığında, tutuklama koruma tedbiri yerine diğer koruma tedbirlerinin uygulanmasının bu aşamada sanık için yeterli olacağını nazara alarak'' tahliyesine karar verdi.

Karar, oy çokluğuyla karar verdi.

''Odatv'' davasının tutuklu sanığı gazeteci Soner Yalçın'ın tahliye edilmesi kararına, üye hakim Hikmet Şen muhalefet etti.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada söz alan sanık avukatları, tutuklu sanıkların tahliye edilmesini talep etti.

Avukatların taleplerini dile getirmeleri sırasında konuşan Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Ekinci, ''Sanıkların burada bir gün fazla ya da bir gün az kalmasına buradaki üç hakimden başka kimsenin gücü yetmez. Bazen savunmalarda sınırlarını aşanlar oluyor. Yalçın Küçük bugün özür diledi. Bazıları da hakaret etmeye başladı. Suç içerikli beyanlardan ötürü suç duyurusunda bulunacağız. Hesabını adalet önünde soracağız. Bizim için 'AKP'nin köpeği' diyenler, küfredenler oldu. O şahıslar kendilerini biliyor. Elbette bunun hesabını soracağız. Suç içerikli beyanda bulunan olursa gereğini yapacağız. Bunları hak etmiyoruz'' dedi.

Sanık avukatlarının taleplerinin değerlendirilmesi amacıyla duruşmaya ara verildi.

 

Yalçın, her hafta karakola giderek imza atacak

 

Verilen aranın ardından taleplere ilişkin kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Soner Yalçın'ın tahliyesine oy çokluğuyla karar verdi. Sanık Soner Yalçın'a yurt dışına çıkış yasağı koyan mahkeme heyeti, Yalçın'ın her hafta karakola giderek imza atmasına hükmetti.

Tutuklu sanıklar Hanefi Avcı ile Yalçın Küçük'ün bu hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı 21 Mart 2013'e erteledi.

Bu arada, 18 Şubat 2011'de tutuklanan gazeteci Soner Yalçın, 682 gün sonra serbest bırakılmış oldu.

-Üye hakimin muhalefet şerhi-

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Hikmet Şen, Soner Yalçın'ın tahliye edilmesi kararına muhalefet ederek, karşı oy kullandı.

Üye hakim Şen, muhalefet şerhinde, ''Yalçın'ın üzerine atılı suçların vasıf ve mahiyeti, sanıkların evlerinde ve iş yerlerinde yapılan arama sonucu ele geçirilen belgeler, iddia olunan Ergenekon silahlı terör örgütü üyesi olmak suçu yönünden somut olayda kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması, adli koruma tedbirlerinin uygulanmasının bu aşamada yeterli olmayacağı anlaşılmakla, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesi gerektiği düşünce ve kanaatiyle, adli kontrol tahliyesi yönündeki sayın çoğunluğun kararına muhalifim'' ifadeleri yer aldı.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler