Sorumluluk çağrısı yaptı!

Ticaret Borsası Başkanı Akyıl, Diyarbakır'daki STK'lara "sorumlu" davranmaları çağrısında bulunarak, "Dışlayıcı değil, yapıcı olunmalı"dedi.

Sorumluluk çağrısı yaptı!

Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl, tüm kesimlerin bölgenin temel sorunları olan Kürt sorunu ve işsiz konusunda birlikte hareket edip, sorumlu davranmalarının sorunların çözümüne daha fazla katkı sunacağını belirterek, dışlayıcı değil yapıcı yönde açıklamalar yapılması çağrısında bulundu.

BAŞBAKANIN GELİŞİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'a gelişiyle ilgili yapılan basın açıklamasına değinen Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl, yapılan açıklamanın sorunların çözümüne katkı sağlayıcı olması gerektiğini söyleyerek, "Eleştirilerin yapıcı ve diyaloğu artırıcı özellikte olması, bölgenin sorunlarının çözümüne katkı sunacaktır" dedi.

SORUNUN ÇÖZÜMÜ

Akyıl, "Önümüzde en büyük sorun olarak görünen Kürt sorununun çözümü noktasında atılan adımları destekliyor ve önemli buluyorum. Başbakan bu adımların yetersiz olduğunu söyledi ve atılması gereken birçok adımın olduğunu ifade etti. Önemli olan, sorunun bilincinde olup ona göre çözüm reçetesi üretmektir. Hükümetin kararlılığını görüyorum. Başbakan'ı dinlerken sorunların çözümüne olan inancım arttı" diye konuştu.

VEYSEL ÇELİK BIRAKILSIN

Buarada İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi ve Mazlum Der Diyarbakır Şubesi ve Baro tarafından düzenlenen ortak basın açıklamasıyla örgüt tarafından geçtiğimiz ay kaçırılan AK Parti Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik ile daha önce kaçırılan asker, polis memuru ve kaymakam adayının serbest bırakılması istendi.

Kaynak: Diyarbakır Söz