Soylu: Ses kaydını dinledim, ajanlık faaliyeti...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP'li Ünal Çeviköz'le ilgili dinlediğini iddia ettiği ses kaydına ilişkin, "Görüşmeler ajanlık faaliyeti ve devletin kayıtlarında var" ifadelerini kullandı.

Soylu: Ses kaydını dinledim, ajanlık faaliyeti...

İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, NTV canlı yayınında Ahmed Arpat'ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Soylu, ''Dün katıldığınız bir yayında 6'lı masanın toplantısı sonrası CHP'li bir ismin bir AB büyükelçisine gittiğini iddia ettiniz. Hatta 'Ses kaydı var.' dediniz. Nasıl elde edildi o ses kaydı? Mahkeme kararı var mıydı?'' sorusuna şu yanıtı verdi;

''Birisi ajanlık faaliyeti yapıyorsa Türkiye'nin ajanlık faaliyetini takip etmek görevidir. Birisi ajanlık faaliyeti yapıyorsa Türkiye Cumhuriyeti'nin takip etmesi görevidir. Bunu bugün söylüyor değilim aylardır söylüyorum. Bu ses kaydını dinledim. Burada sadece gidip bir ziyaret söz konusu değil. 'Siz buna ne diyorsunuz?' diyor. Bu seçim sonrası yaşanacaklar tüm modellemelerin kararı konuşuluyor. 6 ay önce onların İçişleri Bakanı Türkiye'ye geldiği zaman söyledim. Ünal Çeviköz gönderildiği andan itibaren konuşmalar budur. Çeviköz nasıl dinlenecek? Gittiği büyükelçilikte yaptıkları değerlendirmeyi söylüyorum. Tüm devletler kendilerini ajanlık faaliyetine karşı korur. Görüşmeler ajanlık faaliyeti ve devletin kayıtlarında var.''

'DARBEYİ BEN DEĞİL BİDEN SÖYLEDİ'

14 Mayıs'ı ''siyasi darbe girişimi'' olarak yorumladığı hatırlatılarak ''Bu söylem seçim sonucunu tartışılır kılmıyor mu?'' diye sorulan Soylu, şöyle konuştu:

''Kılmaz. Bu sözü ben söylemiş değilim. (ABD Başkanı Biden'ın başkan seçilmeden önce yaptığı bir açıklamayı dinleterek) Biden '15 Temmuz darbesinde bu işi beceremedik. Darbelerle olmadı şimdi seçimle bunu yapmalıyız. Biz Erdoğan’a haddini bildirmeliyiz.' diyor. Bunu ABD Başkanı söylüyor. Biden, 'O (Erdoğan) bizim PKK/PYD konusunda kendisine boyun eğeceğimizi zannetti. Biz kendisine boyun eğmeyeceğiz. Darbeyle olmadı, seçimle başarmalıyız.' diyor. 15 Temmuz akabinde darbenin faili Amerika'dır dedim. Joe Biden o gün Binali Yıldırım'ı aradı, 'Biz bakanınızın sözlerinden son derece müteessiriz.' dedi. Çünkü darbenin faili bunlar. ABD binlerce TIR, PYD/PKK’ya silah gönderdi. Bizim görevimiz seçmenimize nasıl bir durumla karşı karşıya kaldığımızı ifade etmektir." 

Kaynak: Diyarbakır Söz