Soylu'dan güvenlik zirvesi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır Valiliği'nde düzenlenen Güvenlik Toplantısı'na başkanlık etti.

Soylu'dan güvenlik zirvesi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Katılımıyla Diyarbakır'da İl Güvenlik Kurulu Toplantısı yapıldı.

Vali Münir Karaloğlu’nun Diyarbakır’da göreve başlamasının ardından ilk “İl Güvenlik Kurulu Toplantısı” İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun başkanlığında gerçekleştirildi.

Dün sabah uçakla Diyarbakır'a gelen Bakan Soylu, güvenlik zirvesi öncesi Valilik Şeref Defterini imzaladıktan sonra berberindeki heyetle birlikte İl Valisi Münir Karaloğlu ile bir süre sohbet etti.

GÜVENLİK ZİRVESİ

 Soylu’nun başkanlık ettiği İl Güvenlik Kurulu toplantısına, Vali Karaloğlu’nun yanı sıra; Bakan Yardımcıları Mehmet Ersoy ve Muharrem İnce, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ile Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu ve il Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, güvenlik ile ilgili kurumların çeşitli birimlerinden üst düzey askeri personelle emniyet görevlileri katıldı.

TERÖR VE SUÇ ÖRGÜTÜ

İlin ve bölgenin güvenliğine yönelik konuların ele alındığı toplantıda, terör ve suç örgütlerinin faaliyetleri, suç ve suçluyla etkin mücadele ve uyuşturucuya yönelik alınabilecek önlemler masaya yatırıldı.

TARİHİ MEKANLARI GEZDİ

Toplantının ardından Vali Karaloğlu eşliğinde Valilik İçkale Makamında ve İçkale Müzesinde incelemelerde bulunan Bakan Soylu ve beraberindeki heyet, Hz. Süleyman Camii ve Sahabe Türbelerini de ziyaret ettikten sonra Diyarbakır’dan ayrıldı. 

Kaynak: Diyarbakır Söz