Sözleri geceye damga vurdu, AK Partili Aydın geceden ayrıldı

"Özgür basın susturuldu" diyen YSP milletvekili Adalet Kaya'ya cevap Ak Parti il başkanı Muhammed Şerif Aydın'dan geldi.

Sözleri geceye damga vurdu, AK Partili Aydın geceden ayrıldı

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen "yılın başarılı gazetecileri ödül töreninde " Türkiye'de basın özgürlüğü olmadığını, gazetecilerin haksız yere cezaevine atıldığını öne süren,  hükümeti basına ve medyaya yönelik tutumunu dikta rejimine benzeten hükümeti basına ve medyaya yönelik tutumunu dikta rejimine benzeten YSD Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya'nın tepki çeken protokol konuşmasındaki sözlerine cevap , AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın'dan geldi.

Ödül takdimi sırasında sahneye gelen AK Parti İl Başkanı Aydın,kendi dalında ödül alan basın mensubuna ödülünü takdim etmeden önce sunucudan mikrofonu talep etti.

Ak Parti İl Başkanı  Aydın,

“Bu topraklarda bugün 24 saat yayın yapan Kürtçe televizyonlar var ise, Kürtçe gazeteler ve Dergiler özgürce yayımlanabiliyorsa, bugün özgür ve demokrasiye uygun bir gazetecilik ve basın dünyası var ise bütün bunları Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a borçluyuz. Geçmiş dönemlerin red inkar ve asimilasyon politikalarıyla mücadele etmiş ve bunları tarihin çöplüğüne atmış bugünkü Türkiye’nin mimarı sayın Cumhurbaşkanımızın Diyarbakır’daki temsilcisi olarak bu ödülü takdim ediyorum”

şeklindeki konuşmasıyla YSP milletvekili Adalet Kaya’ya büyük tepki gösterdi.

Ak Parti İl Başkanı daha sonra ödül takdimini yapıp programdan ayrıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz