Görüş Bildir

STK'lerin deprem bölgesinde yardım çalışmaları sürüyor

İnsanı İnşa Derneği, mobil mutfakla günlük 400 kişiye sıcak yemek sağlarken, ekmek fırınıyla günlük 18 bin ekmek dağıtıyor. Şule Yüksel Şenler Vakfı, bebek bezi, hijyen ürünü, ıslak mendil, dezenfektan ve deterjan gibi malzemelerden oluşan tırı Hatay'a gönderdi.

STK'lerin deprem bölgesinde yardım çalışmaları sürüyor

Sivil toplum kuruluşları (STK), Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde yaraları sarmak için insani yardım çalışmalarına devam ediyor.

Şule Yüksel Şenler Vakfı, depremin ilk gününden itibaren bölgede çalışmalarına başladı. Paylaşmaktır Hayat Derneği ile kampanya yürüten vakıf, hazırlanan hijyen paketlerini Kahramanmaraş Soysallı köyüne ulaştırdı.

Vakıf, bebek bezi, hijyen ürünü, ıslak mendil, dezenfektan ve deterjan gibi malzemelerden oluşan tırı da Hatay'a gönderdi. Ayrıca, deprem bölgesine kadın, çocuk ve erkek iç giyim yardımları ulaştırıldı.

İpek Yolu Gençlik Merkezi de deprem bölgesinde çalışmalara destek oldu. Toplanma yeri olarak hizmete açılan merkezde, depremzedeler için 250 kişilik konaklama ve yemek imkanı sağlanıyor.

 SADECE İNSAN DERNEĞİNDEN DEPREM BÖLGESİNE 16 TIR YARDIM MALZEMESİ

Sadece İnsan Derneği, depremlerin ardından profesyonel ekipleri ve gönüllüleriyle depremden etkilenen illerde yardım faaliyetlerinde bulundu.

Başlattığı yardım çalışmaları kapsamında içerisinde battaniye, su, bebek bezi, hijyen paketi gibi ürünlerin yer aldığı 16 tır yardım malzemesini bölgeye gönderen dernek, 20 bin kişiye sıcak yemek sağladı. Derneğin bölgeye ulaştırdığı 5 bin gıda paketi, 5 bin battaniye ve 3 bin hijyen paketini depremzedelere dağıtıldı.

Dernek, depremden etkilenen 10 ilde ekipleriyle yardım çalışmalarını sürdürüyor.

 KAANLAR VAKFI BÖLGEYE 20 TIR YARDIM ULAŞTIRDI

Kaanlar Vakfı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ile bugüne kadar 20 tır sosyal yardım götürdü. 60 kişilik hizmet ekibiyle bölgede yardım faaliyeti yürüten vakıf, kurduğu 3 aşeviyle depremzedelere günlük 5 bin kişilik sıcak yemek ikramında bulunuyor.

Bölgede 3 lojistik deposu bulunan vakıf, tahsis edilen 10 araçla hizmetlerini sürdürüyor.

 İNSANI İNŞA DERNEĞİ, ARAÇ VE MALZEMELERİYLE ARAMA KURTARMAYA DESTEK VERDİ

İnsanı İnşa Derneği, ilk gününden itibaren depremden etkilenen bölgelerde yardım çalışması başlattı. 45 acil yardım ve arama kurtarma görevlisiyle bölgeye giden dernek, 30 araç ve malzemeleriyle arama kurtarma çalışmalarına destek verdi.

Ekipler, 300 ısıtıcı-soba, 20 yatak-çekyat, 6 bin battaniye, 500 giyim ve ayakkabı kolisi, 30 jeneratör, 200 powerbank, 7 bin 500 su kolisi, 2 bin gıda kolisi, 5 bin kilogram kuru gıda, 500 koli çocuk bezi ve 600 koli çocuk maması, 20 koli tıbbi malzeme, 500 koli hijyenik set ile ikramlık yiyecekleri depremzedelere ulaştırdı.

Mobil mutfakla günlük 400 kişiye sıcak yemek veren dernek, ekmek fırınıyla günlük 18 bin ekmek dağıtıyor. Bölgeye 150 çadır ile 8 seyyar tuvalet ve duş kabini gönderen dernek, 200 depremzedeye de konaklama imkanı sağlıyor.

Valide İnsani Yardım Derneği, içinde yiyecek, içecek, giyecek, battaniye, bebek ürünleri, soba ve yakacak gibi çeşitli insani yardım malzemelerinin bulunduğu 3 tırı bölgeye gönderdi. Bölgede yardım faaliyetlerini sürdüren dernek, depremzedelerin barınma ihtiyacının giderilmesi için çalışmalar yürütüyor.

 700 DEPREMZEDE DİYARBAKIR ÖZGÜR-DER ŞUBESİNDE KALIYOR

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der), 300'ü aşkın gönüllüsüyle depremin etkili olduğu illerde yardım çalışmalarında bulunuyor.

Özellikle deprem bölgesinde yer alan Kahramanmaraş, Diyarbakır, Adana ve Elazığ şubeleri ile Batman, Bingöl gibi çevre illerdeki Özgür-Der şubeleri ilk saatlerden itibaren afet bölgelerinde çalışma başlattı. Ankara, İstanbul, Bursa, Sivas, Karadeniz Ereğli, Bartın ve 40'a yakın şubeden dernek üyeleri ve gönüllüler insani yardım malzemeleri ulaştırmak için seferber oldu.

Dernek, bugüne kadar depremden etkilenen kentlere 10 tır kuru gıda, 12 tır un, 3 tır battaniye, 3 tır su, 1 tır sebze, 4 bin 500 litre sıvı yağ, 1000 mont, 1000 bot, 500 tüp, 600 soba ve yakacak ile temizlik ürünü, konserve ve atıştırmalık ulaştırıp, merkez ve köylerde dağıtımını yaptı.

Dernek ayrıca 110 bin ekmek, 1000 kumanya, 20 bin sandviç, 2,5 ton beyaz et dağıtıp, 80 bin kişilik sıcak yemek ikramında bulundu. Bölgede 50'den fazla çadır kuran dernek, 700 depremzedeyi Diyarbakır Özgür-Der şubesinde misafir ediyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi