Görüş Bildir

Su borcunda faiz indirimi

DİSKİ su borborçlarınızı 6, 9, 12 ve 18 eşit taksite bölerek yapılandırabiliyor. Tek seferde ödeme yapmak isteyen vatandaşların birikmiş su borçlarına uygulanan gecikme faizine ise yüzde 50 oranında indirim uygulanacak.

Su borcunda faiz indirimi

DİSKİ Genel Müdürlüğü, Torba Yasa kapsamında birikmiş su borçlarını yapılandırıyor. Yasaya göre yapılandırma 6, 9, 12 ve 18 eşit taksite bölünerek yapılabilecek. Tek seferde ödeme yapmak isteyen vatandaşların birikmiş su borçlarına uygulanan gecikme faizine ise yüzde 50 oranında indirim uygulanacak.

7020 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda ve bir kanun hükmünde kararnamede değişiklik yapılmasına dair kanun, 27 Mayıs 2017 tarihli ve 30078 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Eşit taksitlere bölünebilecek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, 7020 Sayılı Torba Yasa kapsamında su borçlarını yeniden yapılandırıyor. Yapılandırmadan yararlanmak isteyen vatandaşların 30 Haziran 2017 Cuma günü mesai bitimine kadar DİSKİ Genel Müdürlüğü’ne, DİSKİ Tahsilat Şubeleri ve ilçe müdürlüklerine müracaat etmeleri gerektiği belirtildi.

Yapılandırma tercihe göre peşin ya da 6, 9, 12 ve 18 eşit taksite bölünerek yapılabilecek. Ayrıca ödemeler iki ayda bir yapılırken, ilk iki taksitin zamanında ödenmemesi, bir takvim yılı içerisinde 2 defadan fazla ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma bozulacak.

Gecikme zammına yüzde 50 indirim yapılacak

Öte yandan vatandaşın birikmiş su borcunu tek seferde ödemeyi istemesi halinde, borcun gecikme zammına yüzde 50 oranında indirim sağlanacak. Örneğin su borcuna gelen 500 TL’lik gecikme zammı yüzde 50 oranında indirime maruz bırakılarak 250 TL’ye indirilecek.

Önceki yapılandırmalardan yararlananlar yararlanamayacak

6552 Sayılı Kanun ile 6736 Sayılı Kanundan faydalanan ancak 7020 Sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği 26 Mayıs 2017 tarihinde taksitleri devam eden aboneler, bu kanundan yararlanamayacak. Bu tarih itibari ile önceki yasalardan faydalanmalarına rağmen yapılandırması bozulmuş olan borçlar ise yeniden yapılandırılabilecek.

‘Yapılandırma fırsatından yararlanalım’

Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan DİSKİ Genel Müdürlüğü, yapılandırmanın bir fırsat olduğunu belirterek, vatandaşları bu fırsattan yararlanmaya çağırdı. Açıklamada, yapılandırma işlemlerinin DİSKİ Genel Müdürlüğü’ne, Tahsilat Şubeleri ve İlçe Müdürlüklerine yapılabileceği kaydedildi.

DİSKİ, su borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşların ilk taksitlerini 30 Haziran 2017 Pazartesi gününe kadar DİSKİ veznelerine ödeyebileceğini bildirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi