Suçunu itiraf etti

Saldırı sonrasında KGYS kayıtları ile olay yerini gören güvenlik kameralarındaki görüntülerin incelenmesiyle saldırıyı gerçekleştirdiği belirlenen zanlının sivil bir araçla Lice istikametine doğru yola çıktığı belirlendi.

Suçunu itiraf etti

Harekete geçen güvenlik güçleri aracı Lice yolunda durdurdu. Yakalanan zanlı suçunu itiraf ederek bombayı yerleştirdiğini söyledi. Bir kardeşinin PKK'nın dağ kadrosundayken 2004 yılında güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürüldüğü belirlenen zanlının intikam alma duygusuyla güvenlik güçlerine saldırı düzenlenmesi eylemini gerçekleştirdiği bildirildi.

TERÖR ÖRGÜTÜNDE KURYE 

Yakalanan zanlının terör örgütü PKK'nın Amed kırsal yapılanması ile şehir merkezindeki YPS adlı hücre yapılanması arasında kuryelik yaptığı ve dağ kadrosundaki teröristlerin lojistik ihtiyaçlarını karşılayan milis yapılanması içinde yer aldığı tespit edildi.

BOMBA LİCE’DE HAZIRLANDI

Yakalanan zanlının araç kiralama şirketinden aracı kiraladıktan sonra Lice kırsalında terör örgütünün özel güç yapılanmasında yer alan teröristlerce hazırlanarak patlamaya hazır hale getirildikten sonra Diyarbakır'a gönderildiği belirlendi.

Kaynak: Diyarbakır Söz