Süreç, oy kaygısına kurban edilmesin

İmralı-BDP görüşmesi Güneydoğu’da “çözüm” sevinci yaratırken, Diyarbakırlılar sürecin oy kaygısı taşımadan kararlı ve cesur adımlarla ilerlemesini istedi.

Süreç, oy kaygısına kurban edilmesin

DİYARBAKIR - Diyarbakırlı vatandaşlar, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekilleri Ahmet Türk ve Ayla Akat Ata’nın İmralı’ya giderek Abdullah Öcalan ile görüşmelerinin barış adına olumlu bir adım olduğunu belirterek, bu sürecin oy kaygısı taşımadan kararlı ve cesur adımlarla ilerlemesi gerektiğini söyledi.

Yaşanan bu süreçte atılacak adımları olumlu bulduklarını aktaran vatandaşlar, barışa hasret olduklarını ve barıştan yana umutlarını yitirmediklerini ifade etti.

KÜRT SORUNUN ÇÖZÜMÜ

Türkiye’de Kürt sorununun çözümünün Başbakan’ın elinde olduğunu savunan Şeyhmus Aba isimli vatandaş, Kürt sorununun artık Meclise taşınması gerektiğini belirtti. Halkın psikolojisinin barış yönünde olduğunu kaydeden Aba, barış sürecini gerek Kürtler gerekse de Türkler olarak ele ele verip çözmek gerektiğine inandıklarını dile getirdi.

OY KAYGISI YAŞANMADAN

Yaşanan bu sürecin bölge açısından beklenen bir durum olduğunu aktaran Mehmet Şen isimli vatandaş da bu sürecin ülkede yaşayan vatandaşların kardeşliğinin tesisi için gerekli olan bir adım olduğunu ifade etti. Şen, "Biz binlerce yıl beraber yaşamış ve bugün aramızda bir sorun oluşmuşsa, bu sorunun barışçıl yöntemlerle çözülmesi gerektiğine inanıyorum. Ne kadar süre geçerse geçsin, en sonunda bu sorun yine barışçıl yöntemlerle çözülecektir. Barış umudumuzu asla yitirmedik, hala umudumuzu koruyoruz. Artık, gençlerin ölmemesi, anaların ağlamaması, ciğerlerin yanmaması gerekir. Bu sorun nedeni ile hem burada yaşayan yerel halkın zarar gördüğü, hem de batıdaki Türk kardeşimizin zarar gördüğü bir sonuç doğurdu. Eğer biz barışçıl yöntemlerle birlikteliğimizi sağlayabilirsek, Türkiye, 1. Dünya ülkeleri arasındaki yerini alacaktır. Biz eskiden birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz için güçlüydük, şimdi bu birlikteliğimizi sarsan bazı güçler var ancak, eğer biz bu güçlerin oyununu bozabilir ve tekrar birlik ve beraberlik içerisinde yaşayabilirsek, tekrar çok güçlü olacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

KÜRTLERİN BÜTÜN TEMSİLCİLERİ

Yapılan çalışmaları olumlu bulduğunu belirten Haşim Uslu isimli vatandaş da barışın taraflarının tümünün bu kapsama dahil edilmesini beklediğini bildirdi. Uslu, “Bu sürece hükümet tek başına karar vermemeli. Kürtlerin bütün temsilcileri ile beraber ele alması gerektiğine inanıyorum. Tek bir kesim ile yapılacak değerlendirmeler sonuç vermeyecektir. Bütün kesimlerle birlikte bu sürecin ele alınıp değerlendirilmesi gerektiğine inanıyor ve bu süreci destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz