Tabipler tepkili

Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Şemsettin Koç, cezaevlerinde tutuklu bulunan hasta veya açlık grevinde bulunanlara gerekli haklarının verilmemesi durumunda doğabilecek tüm olumsuzluklardan Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve yerel yöneticilerin sorumlu olduğunu söyledi.

Tabipler tepkili

Diyarbakır Tabip Odası ve İhd tarafından hasta mahkumlara ilişkin hazırlanan raporda, cezaevlerinde kalan mahkumların kaldıkları ortamların iyileştirilmesi yönündeki isteklere, yok sayıcı davranıldığı öne sürüldü.

TUTUKLU MAHKUMLAR

Oda binasında düzenlenen toplantıda konuşan Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Dr. Şemsettin Koç, mahkumların cezaevine girdikten sonra, hastalık durumlarında, ölüm döşeğinde olsalar bile sağlık raporu talep edilmesine rağmen serbest bırakılmayarak, aile ve dostlarının yanında ölme haklarının bile kendilerine çok görüldüğünü iddia etti.

KÖTÜ MUAMELEYE TABİ

Mahkumların tabutlarda ailelerine teslim edildiğini öne süren Koç, "Mehmet Aras, Ali Çekin, İsmet Ablak, Gülay Çetin gibi 30'un üzerinde tutsak bunlara örnektir. Cezaevlerinde mahkumlar hasta olduklarında kötü muameleye, etik dışı yaklaşımlara maruz kaldıkları gibi mahrumiyetlerine de saygı gösterilmemektedir" dedi.

Koç, hastanelere getirilen mahkumların uygun ortam ve bu ortamda yapılabilecek acil görevli hekimler dışındaki hekimlerin de görevlendirilmesi gerektiğini savundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler