Tahir Elçi hakkında 7,5 yıl hapis istemiyle iddianame hazırlandı!

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi hakkında, "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 7,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.

Tahir Elçi hakkında 7,5 yıl hapis istemiyle iddianame hazırlandı!

CNN Türk’teki katıldığı Tarafsız Bölge programında "PKK terör örgütü değildir, bir silahlı siyasi harekettir” ifadelerini kullandığı gerekçesiyle geçtiğimiz hafta hakkında yakalama kararı çıkarılan Elçi, gözaltına alınarak Diyarbakır’dan İstanbul ’a götürülmüştü.

SERBEST BIRAKILMIŞTI!

Cumhuriyet Başsavcılığı’nda iki saatten biraz daha fazla bir sürede sorgulanan Tahir Elçi, ‘Terör örgütü propagandası‘ suçlamasıyla mahkemeye sevk edimiş, Bakırköy 1. Sulh Ceza Hakimliği ise Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakılmasına karar vermişti.

TERÖR PROPAGANDASI YAPMAK!

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi hakkında "terör propagandası yapmak" suçundan başlatılan soruşturmaya,  sözün sarf edildiği CNN Türk'teki programın moderatörü Ahmet Hakan Coşkun ile sorumlu yayın müdürünü de dahil etmişti. Başsavcılık, "basın ve yayın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak" suçunu düzenleyen 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 7. maddesi uyarınca, CNN Türk'de yayınlanan "Tarafsız Bölge" programının moderatörü Ahmet Hakan Coşkun ve programın sorumlu yayın müdürünü de soruşturma kapsamına almıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz