Görüş Bildir

Tahir Elçi protestosu

Haliç Kongre Merkezi'nde iki gün sürecek olan İstanbul Barosu Genel Kurulu, Genel Kurul Başkanlık Divanı seçimi ile başladı. 5 adayın başkan olmak için yarışacağı genel kurulda yeniden aday olmayan mevcut başkan Ümit Kocasakal'ın konuşması sırasında ellerinde Tahir Elçi'nin fotoğrafını taşıyan bir grup avukat salona girdi.

Tahir Elçi protestosu

Divan Başkanlığı'na Prof. Dr. Duygun Yarsuvat'ın seçildiği kongre, Atatürk, şehitler ve vefat eden avukatlar için yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile yapıldı. Saygı duruşunun ardından istiklal marşı okundu.

Mevcut başkan Ümit Kocasakal'ın aday olmadığı kongrede, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'nun adayı Mehmet Durakoğlu, Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar'ın adayı Several Ballıkaya Çelik, İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu'nun adayı Ali Rıza Kaplan, Hukukun Üstünlüğü Platformu'nun adayı Mehmet Sarı ve bağımsız aday Ömer Kavilli başkan olmak için yarışacak.

BİR GRUP AVUKAT TAHİR ELÇİ'NİN FOTOĞRAFI İLE SALONA GİRDİ

Kongre'nin yapılacağı salona, Türk bayrağı, Atatürk posteri ve öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi posterleri asıldı. 6 yıldır başkanlık yapan, bu kongrede aday olmayan mevcut Başkan Ümit Kocasakal'ın konuşmaya başladığı anda bir grup avukat, ellerinde Tahir Elçi'nin fotoğrafı ile salona girdiler. “Tahir Elçi onurumuzdur" sloganı atan grup, bir süre sonra salondan ayrıldı. Ümit Kocasakal'ın konuşmasına devam ettiği kongre, başkan adaylarının konuşmaları ile sürecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi