Taksim'de CHP'lilerin 19 Mayıs yürüyüşü

Beyoğlu’nda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl yönetimince 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenlendi.

Taksim'de CHP'lilerin 19 Mayıs yürüyüşü

Tünel Meydanı’nda başlayıp Taksim Meydanı’nda son bulan yürüyüşe CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ile bazı milletvekilleride katıldı.

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nca Taksim’de yürüyüş düzenlendi. Tünel Meydanı’nda başlayan ve yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı yürüyüşe CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ile bazı milletvekilleri de destek verdi. ‘Bugün 19 Mayıs 1919 durma İstanbul yürüyoruz’ yazılı pankart açan CHP’liler, İstiklal Caddesi üzerinden Taksim’e doğru yürüyüşe geçti. Grup yürüyüş boyunca ‘Faşizme karşı omuz omuza’ , ‘Susma haykır AKP’ye hayır’ , ‘Hükümet uyuma bayramına sahip çık’ , ‘Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek’ , ‘Atatürk gençliği görev başında’ şeklinde sloganlar attı.

Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda çelenk koyma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı bir açıklama yaptı. Bugünkü törenin devletin değil halkın töreni olduğuna vurgu yapan Salıcı, “Bugün her şeye rağmen 19 Mayıs’ın halkın bayramı olarak kutlanması gerektiğini düşünen bütün yurttaşlarımız bugün buradayız. Siz kutlamazsanız biz sonsuza kadar kutlamaya devam edeceğiz. İzin vermezseniz zorlayarak geleceğiz. Eğer izin vermezseniz halkımız kendi kutlamasını size rağmen yapacak, ayağınızı den alın.” şeklinde konuştu.

Grup açıklamanın ardından bir süre marşlar söyleyerek dağıldı.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz