Tanrıkulu: 1500 Kürtçe öğretmeni atama bekliyor

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuşan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 1500 Kürtçe öğretmeninin atama beklediğini söyledi.

Tanrıkulu: 1500 Kürtçe öğretmeni atama bekliyor

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanlığı bütçe görüşmesinde, “Kürtçe Öğretmen” atamaları hakkında konuştu.

Türkiye nüfusunun 5’te birinin Kürtlerden oluştuğunu söyleyen Tanrıkulu, 2012’de başlayan Kürtçe seçmeli dersi alanların sayısının 30 binden az olduğunu bildirdi. ‘Bu ‘Biz tanıdık, talep gelmedi’ değil, yasakçı politikaların bir anlamda milli eğitimde de

KÜRTÇE ÖĞRETMEN ATAMASI

Anadil öğretmeninin bulunduğu bölgelerde Kürtçe eğitim talebinin arttığına işaret eden Tanrıkulu şunları söyledi: “Ana dille ilgili öğretmenin başka bir okula tayin edildiği ortamda ise bu dersin nasıl seçilmediği konusunda iki çok önemli örnek verilmiş. Dolayısıyla şu anda yaklaşık 500 öğretmen bu bölümlerden mezun ve atama bekliyor. Tezsiz bölümlerden mezun olan, yüksek lisanstan mezun olanlarla birlikte yaklaşık 1.500'dür.” Tanrıkulu, Kürtçe öğretmenlerinin atanması için yeterli kadronun açılmasını istedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler